Snabb att laga, god att äta
2017-10-04 10:27:00

Fläskytterfilé med risoni och spenatfräs vvdb.se
Snabb att laga, god att äta

Ibland känner jag för att "lura smaklökarna" och som ni säkert känner till sitter mycket av smaken i både luktsinnet och synen. Fläskytterfilé med risoni och spenatfräs ser ut som sydostasiatisk mat men är i själva verket inte alls det.

Riset på bilden är inte alls ris, utan pasta (risoni). Och även om skyn är mörk av soja, så är smaken inte i närheten av asiatisk.

Fläskytterfilén skall egentligen skivas, men jag tycker det är lättare att strimla den även om det gör att det tar lite längre tid att förbereda maten.

Denna rätt smaksätts med schalottenlök, pressad lime och chili flakes. Och naturligtvis med spenat (därav receptets namn). När man står där med en påse med 200 gram bladspenat i, så känns det som att det aldrig kommer få plats i grytan, men det gör det faktiskt. Spenat krymper (i brist på bättre ord) när den hamnar i värme, så oroa er inte.

Skulle det vara så att man inte har fläskytterfilé hemma, eller om plånboken inte tillåter det för stunden, kan man, ut smaksynpunkt, lika gärna använda skinkstek. Jag vet dock inte hur det påverkar maträttens SmartPoints.

Hur som haver är detta en trevlig, god och rolig maträtt att laga, även om den inte direkt är "festmat".

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fläskytterfilé med risoni och spenatfräs ingredienser/instruktioner

Fläskytterfilé med risoni och spenatfräs: 250 g risoni, 1 st schalottenlök, 500 g fläskytterfilé, 10 g rapsolja, 1 st salt & peppar, 1 tsk chili flakes, 200 g bladspenat, 1.5 msk kinesisk soja, 1 st lime

  1. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken.
  3. Skiva köttet och stek i olja på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan.
  4. Fräs lök, chili flakes och spenat under omrörning. Blanda sedan ner fläskytterfilén och tillsätt soja, pressad lime och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med risoni.

Tips! Byt chili flakes mot 1 röd chili. Smaka av spenatfräset under tiden och tillsätt soja och lime till önskad smak. Avsluta med nymalen svartpeppar.

Näringsvärden per portion fläskytterfilé med risoni och spenatfräs

Energi 1775.3 kJ / 424.3 kcal
Fett
varav mättat fett
10.4
3.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
48.9
4.2
2.4
Protein 31.2

Vad tycker du om fläskytterfilé med risoni och spenatfräs?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.