Jägarschnitzel (utan svamp)
2017-12-22 13:09:16

Jägarschnitzel vvdb.se
Jägarschnitzel (utan svamp)

Ja, ibland så kommer man helt enkelt inte ihåg att köpa allt som behövs till veckans matlagning. Och ibland glömmer man helt bort sånt man köpt vid tidigare tillfällen. Då får man anpassa sig. Så denna jägarschnitzel tillagades med gröna ärtor istället för svamp.

Det var lite synd, eftersom jag älskar svamp, men det gick bra med ärtor också, och man vill ju inte låta dem stå i kylen tills de blir dåliga och måste slängas. Nej, då är det bättre att använda dem. Sanningen är den att det är väldigt, väldigt lite mat som kastas där hemma. Det går mig emot att kasta mat. Framför allt så har jag ju lagt ut pengar på maten. Så varför betala för något och sen bara slänga det?

Dessutom så rostade jag potatisen i ugnen istället för att koka den. Det går faktiskt bra att ugnsrosta saker helt utan fett kan jag tala om, så det påverkar inte SmartPointsen för receptet ett dugg. Däremot råkade jag eventuellt tilldela mig själv en aning för mycket av såsen, så ska jag vara helt ärlig så kanske just den tallrik ni ser på bilden ha lite mer än 9 SP - kanske 10 eller 11, jag vet inte. Men det är väl inte så kinkigt, eller hur?

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Jägarschnitzel ingredienser/instruktioner

Jägarschnitzel: 800 g potatis, 300 g gul lök, 500 g champinjoner, 600 g kalkonfilé, 27 g vetemjöl, 15 g rapsolja, 3 dl grönsaksbuljong, 3 msk minifraiche (5%), 2 tsk torkad mejram

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Finhacka lök, skiva champinjoner och krydda kalkonfiléerna med salt och peppar.
  3. Panera dem i 2 msk mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna på båda sidorna i c:a 5 minuter.
  4. Fräs lökhacket i en panna. Tillsätt svampen och fräs med i ca 5 minuter. Strö över resterande mjöl och fräs hastigt.
  5. Häll på buljong, rör om och låt koka i 4-5 minuter. Rör ner fraichen och smaka av med salt, peppar och 1 tsk mejram. Servera med potatis och sallad.

Tips! Ugnsrosta potatisen istället för att koka den. Det går hur bra som helst. Servera den gärna med kokta gröna ärtor för att bryta av den brun-gula färgen. Byt ut kalkonfilén mot benfri skinka i bit om du hellre vill äta fläskkött än kalkon. Lägg i så fall till 2 SmartPoints

Näringsvärden per portion jägarschnitzel

Energi 1848.8 kJ / 441.9 kcal
Fett
varav mättat fett
6.7
1.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
45.7
4.6
8.4
Protein 44.4

Vad tycker du om jägarschnitzel?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.