Smarriga nötfärsbiffar med soltorkad tomat
2018-01-06 08:00:47

Den där lyckan när man lagar till något man har ätit förut, men inte riktigt kom ihåg att man tyckte om så mycket... Nötfärsbiffar med soltorkad tomat är galet gott.
Bulgur blandad med pesto är smakligt, bara det. Och tillsammans med biffarna, med sin smak av soltorkad tomat och persilja, blir det något extra. Nästan himmelskt. Lägg till allt detta färsk blandspenat, finstrimlad rödlök och små, söta körsbärstomater så är matorgasmen nära!
Och det blir inte mindre fantastiskt av att denna mat är så enkel att tillreda!
Om du steker biffarna i ugn, bildas en hel del sky i ugnsformen. Denna är god att droppa på bulguren strax före servering - ett par droppar förändrar inte SmartPoints-värdet märkbart.
Jag föredrar dock att inte blanda pesto-bulguren med tomat-spenat-löken, eftersom min fru inte gillar tomat, och bara vill ha lite rödlök. Hon byter ut tomaterna mot morotsslantar istället och det fungerar ju hur bra som helst. Grönsaker har ju 0 SmartPoints så det påverkar totalen alls!
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Nötfärsbiffar med soltorkad tomat ingredienser/instruktioner
Nötfärsbiffar med soltorkad tomat: 500 g nötfärs (10%), 50 g soltorkade tomater, 2 msk torkad persilja, 1 tsk salt, 0.5 tsk vitpeppar, 10 g flytande margarin, 2 dl bulgur, 150 g rödlök, 125 g körsbärstomat, 1 msk pesto, 1 påse bladspenat
- Blanda färs med hackade soltorkade tomater, persilja, salt och vitpeppar. Forma till biffar och stek i margarin.
- Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och skiva löken tunt och halvera tomaterna.
- Blanda bulgur med pesto, spenat, rödlök och tomat. Servera till biffarna.
Tips. Bryn biffarna i pannan. Stek sedan klart i ugnen. 10-15 minuter på 180 grader blir bra.
Näringsvärden per portion nötfärsbiffar med soltorkad tomat |
|
---|---|
Energi | 1911.7 kJ / 456.9 kcal |
Fett varav mättat fett |
20.4 7.1 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
32.4 3.8 5.8 |
Protein | 32.2 |