Lax med wasabimos och kålsallad räddas av aromat och peppar
2018-01-21 12:01:11

Lax med wasabimos och kålsallad vvdb.se
Lax med wasabimos och kålsallad räddas av aromat och peppar

Vet ni vad en blandning av strimlade morötter, vitkål och vårlök, som frästs i lite olja i ett par minuter, smakar? Svaret är: inget alls! Och vet ni vad potatismos gjort på potatis (!), lättmjölk, 1 tesked wasabi och en halv tesked salt smakar?

Inte ett smack! Är då lax med wasabimos och kålsallad ett komplett misslyckande av en trött och uttråkad viktväktarkock? Nej, totalt misslyckat är det inte. Man kan enkelt rädda maträtten med några enkla knep.

Ja, jag blev som ni märker en aning besviken på detta fiskrecept från ViktVäktarna. Jag som älskar lax så mycket vill ju gärna att det inte bara är gott, utan att det är jättegott, när jag äter det. Det är tur att man smakar mycket och ofta på maten när man lagar den, så man har lite koll. Med salt, peppar och aromat, räddas både den så kallade kålsalladen och wasabimoset. Laxen i sig var förstås lika underbar som den alltid är - lax behöver endast en liten gnutta salt för att bli gudomlig, ni vet.

Wasabimoset, ja... det var jag lite skeptisk till, eftersom jag inte är ett superfan av wasabi, men det var faktiskt riktigt gott. Mängden wasabi i potatismoset var perfekt avvägd för mina smaklökar, och är man en stor älskare av wasabi, kan man förstås ha i lite mer. Jag har faktiskt aldrig köpt eller använt wasabi i matlagning själv tidigare, så jag var ju tvungen att smaka direkt från tuben och jäklar i min lilla låda så starkt det var. Det rensade bihålorna bättre än den allra mest exklusiva nässpray, vill jag lova! Men som ovan nämnt: salt, svartpeppar och aromat krävdes för att få nån rejäl smak på moset.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Lax med wasabimos och kålsallad ingredienser/instruktioner

Lax med wasabimos och kålsallad: 800 g potatis, 1 dl lättmjölk, 1 tsk wasabi, 500 g lax, 10 g flytande margarin, 200 g morot, 200 g vitkål, 2 st salladslök, 5 g rapsolja

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Mosa dem, tillsätt mjölk och wasabi.
  3. Skala och strimla grönsakerna, fräs dem i olja ca 5 min.
  4. Stek laxen i margarin, krydda med salt och peppar.
  5. Servera med potatismos och kålsalladen.

Tips! Detta recept är lite klent i smaken. Smaka av och använd gärna mer wasabi och krydda med lite aromat för mer smak i smaken.

Näringsvärden per portion lax med wasabimos och kålsallad

Energi 2189.7 kJ / 523.4 kcal
Fett
varav mättat fett
23.9
4.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
40.7
8.7
7.1
Protein 30.6

Vad tycker du om lax med wasabimos och kålsallad?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.