Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon
2018-01-30 07:45:21

Potatis- och purjolökssoppa vvdb.se
Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

Vill du ha något gott och värmande, som samtidigt är väldigt enkelt att göra och inte tar mycket mer än 20 minuter att slänga ihop? Då känns denna potatis- och purjolökssoppa som något för dig.

Är du vegetarian, skippar du bara kalkonbaconet, för det är gott även utan, och byter kycklingfonden mot grönsaksfond. Gillar du hetta slänger du ner lite sambal oelek i soppan, och min kära fru Vintertroll och jag var rörande överens om att det skulle varit gott med en klyfta vitlök i. Som du märker finns här valmöjligheter. Customizable,_ som man säger på cowboyspråket.

Jag gav detta recept en 3:a i betyg, men det borde kanske fått en fyra, tack vare sin enkelhet och möjlighet att variera efter tycke och smak. Att den går kvickt att tillreda är ju dessutom en trevlig bonus. Men som sagt, en trea, vilket innebär "gott, men inte fest". Tänk på att kalkonbacon är salt, så smaka först, salta sen!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 4 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Potatis- och purjolökssoppa ingredienser/instruktioner

Potatis- och purjolökssoppa: 400 g potatis, 1 st liten purjolök, 5 dl vatten, 1 msk kycklingfond, 3 dl matlagningsgrädde (4%), 4 st kalkonbacon

  1. Skala och skiva potatisen, skölj och skiva purjolöken.
  2. Lägg det i en kastrull, slå på vatten och fond. Låt det koka i 10 min tills potatisen är mjuk. Tillsätt grädden, låt det koka upp, mixa i mixer/matberedare till en slät soppa.
  3. Häll tillbaka i kastrullen, koka upp och smaka av med salt och vitpeppar. Är soppen för tjock, späd med lite vatten.
  4. Hacka baconet och knaperstek.
  5. Strö baconet över soppan och servera.

Tips! Servera med en skiva knäckebröd med ost, max 17%, så blir maträtten 6 poäng istället för 4

Näringsvärden per portion potatis- och purjolökssoppa

Energi 667.5 kJ / 159.5 kcal
Fett
varav mättat fett
4.3
1.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
21.2
3.1
3.1
Protein 6.6

Vad tycker du om potatis- och purjolökssoppa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.