Dillkött med potatis och grönsaker från ViktVäktarna
2018-02-27 06:50:27

Dillkött med potatis och grönsaker vvdb.se
Dillkött med potatis och grönsaker från ViktVäktarna

Dillkött med potatis och grönsaker serverade mamma inte så ofta, tack och lov. Det var i alla fall vad jag tyckte då, på den tiden man var liten. Men nu förtiden är dillkött en av mina favoriter. Den sötsyrliga smaken - som inte på något vis påminner om asiatiskt sötsur mat - är underbar.

Jag minns att pappa alltid tog en extra kapsyl ättiksprit ner i såsen när det väl var serverat. Det blev lite för mycket för mina barnsliga smaklökar och det är det väl egentligen fortfarande. Det ska vara precis lagom mängd tycker jag. För mycket och smaken blir övermäktig.

Dillkött kan göras på lamm, älg och nötkött. Bäst blir det på högrev, eller på nötbog som i det här receptet. Detta är riktig smalmat, utan att man för den skull tullar på smaken eller mängden mat. Man blir rejält mätt och belåten.

Det tråkigaste med dillkött är att det ser så förtvivlat gått ut. Det ser ut som den tråkigaste maten i universum. Det ser ut att vara lika tråkigt som havregrynsgröt. Men låt inte utseendet lura dig. Smaken av den delikata maten är underbar. Att mat som är så enkel att laga kan ha så avancerad smak är rätt fantastiskt!

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Dillkött med potatis och grönsaker ingredienser/instruktioner

Dillkött med potatis och grönsaker: 600 g nötbog, 15 g flytande margarin, 5.5 dl vatten, 250 g morot, 150 g gul lök, 0.5 tsk salt, 10 st vitpepparkorn, 1 tärning köttbuljong, 800 g potatis, 0.5 förp haricots verts, 1 förp dill, 0.5 msk ättika, 2 tsk socker, 1 dl lättmjölk, 8 g maizena redning

  1. Dela köttet i 2 cm stora bitar. Bryn dem i margarinet och slå sedan på vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma av noga.
  2. Dela morötter och lök i mindre bitar. Lägg ner löken och morötterna, salt, vitpepparkorn och buljongtärning i grytan. Låt koka sakta ca 1 timme tills köttet är mört.
  3. Koka potatis under tiden. Lägg ner haricots verts mot slutet av koktiden.
  4. Tillsätt hackad dill, ättika, socker och mjölk i köttgrytan och red av med redning.
  5. Servera med kokt potatis och haricots verts.

Tips. Det går utmärkt att låta denna gryta puttra på spisen redan kvällen innan, den blir precis lika god om inte godare dagen efter! Och för allt i världen, kom ihåg att smaka av med mer ättika och socker till önskad smak!

Näringsvärden per portion dillkött med potatis och grönsaker

Energi 1822.6 kJ / 435.6 kcal
Fett
varav mättat fett
9.6
3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
45.6
10.9
6.8
Protein 37.1

Vad tycker du om dillkött med potatis och grönsaker?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.