McVegan - god, men knappast nyttig
2018-03-07 06:57:31

McVegan vvdb.se
McVegan - god, men knappast nyttig

Ja, som ni tidigare läst vet ni att det händer sig, titt som tätt, att jag smiter in på snabbmatsrestauranger av endera slag och frossar i mig något onyttigt. Idag blev jag nyfiken på att prova McDonalds McVegan - deras första veganska burgare.

Och för att inte hålla er på sträckbänken längre än nödvändigt: den var god. Riktigt god. Men...

Många verkar ha (den felaktiga) uppfattningen att vegetarisk och vegansk mat på något vis skulle vara nyttigare än "vanlig mat". Ja, att vegetarianer och veganer tror det torde ju säga sig självt, eftersom de själva, oftast med religiös övertygelse, bara äter sånt. Men även många helt vanliga, normala människor (PK-varning fyyyy så får man inte säga!) som du och jag tror det. Och till viss del är det ju rätt, dvs på det vis att du genom att äta mer vegetariskt, äter mindre rött kött, och således minskar risken för tjocktarmscancer, till exempel.

Men veganskt/vegetariskt käk är ingalunda någon slags smalmat. Mängden fett, kolhydrater (främst socker) och salt i vegetarisk/vegansk mat är lika hög och onyttig den, som i köttmat. McVegan (bara själva burgaren) väger in på hela 13 SmartPoints, och innehåller 435 kcal, 10 g socker och 22 g fett - varav 2 g mättat. Och låt mig påpeka att det inte är någon stor burgare inte. Knappast något du håller dig mätt på nån längre stund.

Personligen äter jag vegetariskt/veganskt lika gärna som jag äter kött, fisk och fågel, för att få variation i min kost och för att mat är gott helt enkelt. Men tror du att du blir smal bara av att äta vegetariskt.... då tror du fel. I'm just sayin'

Vad tycker du om mcvegan?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.