Pasta med pistagehack och vispad färskost är mumsigt
2018-03-22 09:00:42

Pasta med pistagehack och vispad färskost vvdb.se
Pasta med pistagehack och vispad färskost är mumsigt

Längsta namnet på en maträtt? Måhända, men pasta med pistagehack och vispad färskost är värt både tiden den tar att tillreda och antalet bokstäver som går åt för att skriva ut dess namn!

Ja, denna vegetariska rätt påstås ta 20-30 minuter att göra, och det kanske stämmer - om man har en pistagenötskalarmaskin. Det har inte jag, så det tog väl cirka 20 minuter att bara skala nötterna. 100 gram oskalade pistagenötter är jävligt många pistagenötter!

Är man smart så skalar man nötterna i förväg, så man bara har att plocka fram när det väl är dags att slänga ihop dagens middag. Är man ännu smartare (vilket jag inte var) så väger man, efter man skalat nötterna, hur mycket 100 gram oskalade pistagenötter är i skalad form, och så köper man färdigskalade i rätt mängd nästa gång man vill göra maten.

Som tur var kunde jag googla mig till svaret och det lyder som följer: skalet på en pistagenöt står för halva nötens vikt Så 100 gram pistagenötter med skal, väger 50 gram när man väl har skalat dem.

Nåväl, till saken nu. Denna rätt var väldigt god! Tycker alltid det är kul när man blir överraskad så här. Gör man denna rätt i mindre portioner så passar denna rätt bra som förrätt vid en trerättersmiddag eller likande festtillfälle.

OBS! Om du har en stor citron, ta bara hälften av saften, så inte vispet blir för surt!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta med pistagehack och vispad färskost ingredienser/instruktioner

Pastan: 200 g pasta, 1 st zucchini, 1 knippe sparris, 250 g brysselkål, 2 tsk olivolja, 1 st salt & peppar

Pistagehack: 100 g pistagenötter med skal, 0.5 klyfta vitlök, 1 st citron, rivet skal, 1 tsk olivolja, 1 nypa flingsalt

Vispadfärskost: 200 g färskost (11%), 1 st citron, saft

  1. Skala och grovhacka nötter och blanda i pressad vitlök, rivet citronskal och olivolja. Smaka av med salt.
  2. Vispa upp färskost och blanda med pressad citron. Smaka av med en nypa salt.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, spara lite av kokvattnet.
  4. Skiva zucchini tunt. Dela sparris i bitar. Halvera brysselkål. Hetta upp en panna med olja och stek zucchini, sparris och brysselkål några minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner pasta, lite av pastavattnet och blanda runt. Lägg upp i skålar och toppa med pistagehack och färskost.

Tips! Komplettera med ännu mer grönsaker om det finns hemma. Gillar du brysselkål? Ta med hela nätet!

Näringsvärden per portion pasta med pistagehack och vispad färskost

Energi 1746.6 kJ / 417.4 kcal
Fett
varav mättat fett
16.3
5.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
48.6
10.5
8.3
Protein 16.6

Kommentarer

2018-03-23 14:18:21 Jessica kommenterade:

Var bara tvungen att prova denna och den var ju helt fantastiskt. Lite bökigt med nötterna som du skrev men helt klart värt besväret.
Väldigt gott, helt enkelt :)

2018-03-26 13:58:50 Simon Lindberg kommenterade:

Håller med Jessica. Detta var väldigt gott. Ser aptitligt ut och smakar jätte gott.

Vad tycker du om pasta med pistagehack och vispad färskost?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.