Biff med wokgrönsaker - massor av grönsaker!
2018-05-12 09:01:57

Biff med wokgrönsaker vvdb.se
Biff med wokgrönsaker - massor av grönsaker!

Ja, som sagt, det är inte ont om grönsaker i det här receptet. Biff med wokgrönsaker innehåller förutom en helt påse med färdigskurna grönsaker ifrån frysdisken, utan även en broccoli, morot och en halv purjolök.

Förutom att man måste skära till små lagom bitar av ovan nämnda grönsaker, så är det ett väldigt enkelt recept att sno ihop. Det skall skäras lite nötinnanlår, men man kan ju å andra sidan köpa sånt redan färdigskuret, så sparar man lite tid. Lövbiff blir bäst, eftersom det är ganska knivigt (!) att själv skära kött så pass tunt. Och man behöver inte koka ihop sin egen hoisinsås, utan kan köra med en påse från Blue Dragon. Sen kokar du lite ris och så är det klart! Typ.

Så är man sugen på något lite lyxigt, men ändå enkelt och mättande, och proppfullt med grönsaker och kött, så passar det utmärkt en lördag som denna att woka ihop lite biff med wokgrönsaker. Yes, sir!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Biff med wokgrönsaker ingredienser/instruktioner

Biff med wokgrönsaker: 250 g ris, 500 g nötinnanlår/lövbiff, 10 g olivolja, 125 g purjolök, 250 g broccoli, 100 g morot, 500 g wokgrönsaker, 5 g olivolja, 1 påse hoisinsås

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla köttet och stek i olja ett par minuter. Ta ur pannan och lägg köttet åt sidan.
  3. Strimla purjolöken och skär broccoli och morot i mindre bitar. Hetta upp olja och stek grönsaker några minuter. Tillsätt sedan kött och woksåsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt alltsammans koka ihop någon minut och servera med ris.

Tips. Finns det några grönsaker hemma som håller på att bli gamla, släng med dem och få en större portion utan att antalet SmartPoints ökar.

Näringsvärden per portion biff med wokgrönsaker

Energi 2164.6 kJ / 517.4 kcal
Fett
varav mättat fett
7.6
1.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
66.4
14.4
6.8
Protein 39.8

Vad tycker du om biff med wokgrönsaker?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.