Indisk kyckling hindi style med garam masala
2018-06-17 13:06:24

Kyckling hindi style vvdb.se
Indisk kyckling hindi style med garam masala

Att tillreda kyckling hindi style är inte så värst jobbigt. Kycklingen skall bara delas i större bitar vilket innebär mindre hantering av kallt, kladdigt kycklingkött. Inte för att jag personligen har problem med det, men vi är ju alla olika. Köttet skall marinera i kraftigt kryddad kokosmjölk.

Det ska ner en hel del röd paprika och blomkål i maten, vilket ger mig en varningens känsla. Röd paprika är så god som den är, i sin råa form. Saftig, söt och krispigt hälsosam. Men när man slänger ner den i en gryta så har den en tendens att helt tappa smaken och bli helt menlös. Blomkål, däremot, lämpar sig utmärkt för detta, eftersom denna grönsak inte smakar så värst mycket som den är.

Mestadels så smakar denna kycklingrätt, med inspiration ifrån det indiska köket, bara garam masala; det vill säga kryddnejlika, kummin, markkorjander, peppar, kanel och kardemumma. Finhackar man vitlöken försvinner en hel del av dess smak, så gillar man vitlök är det bättre att pressa den.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kyckling hindi style ingredienser/instruktioner

Kyckling hindi style: 10 g vitlök, 1 st lime, 1 tsk malen ingefära, 2 dl kokosmjölk light, 1 msk garam masala, 1 st salt & peppar, 600 g kycklingfilé, 200 g röd paprika, 750 g blomkål, 250 g ris

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Riv eller hacka vitlök. Riv limeskal. Lägg vitlök, limeskal och ingefära i en skål, slå på kokosmjölk, garam masala, salt och peppar. Skär kycklingen i stora bitar och lägg i, låt marinera 30 minuter i rumstemperatur.
  3. Dela paprikan i bitar och blomkålen i buketter. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ta upp kycklingbitarna och lägg i en ugnsfast form (spara marinaden). Grilla kycklingen i 15 minuter högt upp i ugnen så det får färg.
  5. Ta ut formen, lägg på grönsakerna och slå på marinaden. Tillaga 10-15 minuter till i ugnen tills kycklingen är färdig. (Det kan hända att såsen blir lite grynig, men smaken påverkas inte av detta).
  6. Servera kyckling och grönsaker med ris.

Tips! Toppa rätten med hackad färsk mynta.

Näringsvärden per portion kyckling hindi style

Energi 1835.7 kJ / 438.8 kcal
Fett
varav mättat fett
5.9
2.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
56.1
5.6
5.1
Protein 37.2

Vad tycker du om kyckling hindi style?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.