Böngryta med pasta och sriracha-sås
2018-06-29 19:45:18

Böngryta med pasta vvdb.se
Böngryta med pasta och sriracha-sås

Ja, som sagt, det blev väldigt mycket mat när jag lagade böngryta med pasta. Det kan bero på att det inte direkt framgår hur mycket det ska vara av varje produkt. Hur mycket är "en bit" rotselleri? 200 g? 500 g? 1 kg?

Alla recept jag bloggar om presenteras med en näringsvärdestabell och jag använder livsmedelsverkets standarder och gängse uppfattning om hur stor en lök är och så vidare. Men som sagt, det är väldigt stor skillnad på en stor lök och en liten lök, och när receptet bara säger "en lök" - ja, då har man ju ingen aning. Fan, det här med att laga mat är inget för en naturvetare som jag. Exakta måttangivelser, plzkthx!?

Nu när jag fått det ur mitt system, så kan vi gå vidare och presentera denna goda gryta då. Ja, den var god. Inte fantastisk. Inte äcklig. Bara god. Helt vanligt, medesvenssonaktigt, vaniljgod. All denna medelmåttighet fick mig att korrigera min portion med en rejäl dos srirachasås, så det blev lite mer sprutt på det hela.

På det hela taget: det smakar mest tomat. Först när man biter i en minimajs, smakar det majs. När man biter i en tärning rotselleri, smakar det rotselleri. Bönorna känner man varken till smaken eller till konsistensen. De kokar sönder totalt och gör såsen trevligt tjock. Som om man hade redning i, fast man inte har det. Win-win, eftersom bönor inte är min favorit (om det inte handlar om sojabönor, förstås).

Mätt blev jag i alla fall, för det blev som sagt mycket mat (men inte mycket kalorier, så vi får se hur länge vi står pall innan magen börjar knorra igen!)

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Böngryta med pasta ingredienser/instruktioner

Böngryta med pasta: 250 g pasta, 200 g röd paprika, 1 bit rotselleri, 300 g gul lök, 5 g vitlök, 10 g flytande margarin, 1 förp konserverade vita bönor, 1 förp konserverade kidneybönor, 1 förp minimajs, 800 g krossade tomater, 1 msk chilipulver, 1 msk paprikapulver, 1 st salt & peppar, 1 msk torkad basilika

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla paprika. Skala och tärna rotselleri, lök och vitlök. Fräs allt i margarin.
  3. Lägg i sköljda och avrunna bönor, majs och krossade tomater. Krydda och låt det puttra ca 10 minuter utan lock. Blanda med pastan och toppa med grovhackad basilika.

Tips! För att få rätten lagom smakrik kan det vara bra att börja med lite mindre kryddning och öka på till önskad smak.

Näringsvärden per portion böngryta med pasta

Energi 1972.9 kJ / 471.5 kcal
Fett
varav mättat fett
5.3
0.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
81.9
16.1
9.3
Protein 19.3

Vad tycker du om böngryta med pasta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.