Grattis på födelsedagen VVDb.se
2018-07-01 12:00:17

Grattis på födelsedagen vvdb.se
Grattis på födelsedagen VVDb.se

Grattis på födelsedagen är ett lämpligt uttryck att använda idag, eftersom det idag är exakt ett år sedan jag skrev de första raderna kod på det som idag är VVDb.se

Min fru och jag hade under ett par års tid prenumererat på Viktväktarkassen från City Gross. Vi gillade maten men insåg efter cirka två år att recepten började upprepas så smått. Dessutom hade jag gjort lite tester och undersökningar som visade att det blev mellan 100 och 150 kronor billigare i veckan att planera och köpa ingredienserna själv. Speciellt när man kan göra större köp av sånt som håller sig. I lagom tid runt den 25:e varje månad kommer alltid en 10% rabatt-på-hela-köpet kupong som gör det ännu mer ekonomiskt smart att handla på detta vis.

Tanken på att äta samma mat, men betala mellan 400 och 600 kronor mindre i månaden kändes lockande. Dessutom är det en ganska social grej att stoppa in frugan i bilen och köra iväg till affären.

Eftersom jag arbetat "med data" (suck!) hela mitt yrkesverksamma liv, bestämde jag mig för att skapa en databas över recept, så ovanstående planering kunde underlättas. Bilder, ingredienser, SmartPoints, tillagningstider... allt kunde hänga med. Webbappen räknar ihop till exempel hur mycket bacon som måste köpas för att täcka behovet av de recept jag "lagt i varukorgen". Dessutom kan jag här betygsätta maten, föra statistik över recepten samt blogga och ha åsikter om recepten i fråga.

Dessutom låter VVDb.se mig experimentera med olika webbtekniker, så sajten blir lite av en sandlåda för mig att testa och prova på nya saker. VVDb.se förenar alltså nytta med... nytta? Nytta som är god och nytta som är rolig, alltså.

Nog om detta. Eftersom detta inlägg inte är ett recept är det säkert ingen som bryr sig ändå, men jag ville ändå skriva en liten sak och nu är det gjort. Ha en rysligt bra dag! :)

Vad tycker du om grattis på födelsedagen?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.