Citronkyckling med basilika och ris är gott och enkelt
2018-07-20 13:46:29

Citronkyckling med basilika och ris vvdb.se
Citronkyckling med basilika och ris är gott och enkelt

Den ser inte så värst aptitlig ut på bilden, det kan jag hålla med om. Men citronkyckling med basilika och ris smakar bättre än den ser ut, det kan jag garantera. Receptet är dessutom både enkelt snabblagat. Det är inga konstigheter alls, egentligen.

Ja, så länge kycklingen är tinad, så tar det ingen tid att strimla den, samt att fördela broccolin i mindre delar. Eftersom de skall stekas tillsammans behöver du inte ens diska kniven och skärbrädan innan du går från fågel till grönsak.

Att riva av det fina, väldoftande citronskalet på ett rivjärn har inte heller mer än någon minut och att pressa en vitlöksklyfta tar sammanlagt 17 sekunder, inklusive skalandet av klyftan. Jag har tagit tid!

Kontentan av den hela - och jag riskerar att upprepa mig - är att det går fort att laga denna mat, och den smakar gott. Hade jag fått välja helt fritt, skulle jag eventuellt haft i lite finhackad lök, samt använt färsk basilika istället för torkad, men det är petitesser. Följ receptet, så har du garanterat mat som hela familjen kommer att äta med glädje.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Citronkyckling med basilika och ris ingredienser/instruktioner

Citronkyckling med basilika och ris: 250 g ris, 250 g broccoli, 600 g kycklingfilé, 10 g rapsolja, 2 dl minifraiche (5%), 2 msk torkad basilika, 0.5 tärning grönsaksbuljong, 1 st citron, 5 g vitlök, 1 st salt & peppar

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär broccoli i mindre buketter. Strimla kycklingen.
  3. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna. Tillsätt broccoli och låt fräsa några minuter.
  4. Tillsätt fraiche, basilika och buljongtärning. Smaksätt med rivet citronskal, pressad vitlök, salt och peppar. Späd ev med lite mjölk om du vill ha mer sås.
  5. Servera med ris.

Tips! Tillsätt sambal eller chili flakes för lite hetta.

Näringsvärden per portion citronkyckling med basilika och ris

Energi 1828.7 kJ / 437.1 kcal
Fett
varav mättat fett
7.8
2.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53.4
3
2.7
Protein 36.6

Vad tycker du om citronkyckling med basilika och ris?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.