Skinka med mexikanska influenser är rätt gott faktiskt
2018-12-23 08:08:39

Skinka med mexikanska influenser vvdb.se
Skinka med mexikanska influenser är rätt gott faktiskt

Skinka med mexikanska influenser är helt ok. Jag önskar jag kunde säga att den är fantastisk, men det är den inte. Men som sagt, den är helt ok. Kommer absolut att laga detta käk igen, men kanske inte nästa vecka igen. Men nån gång.

Den största anledningen till att jag inte är super-dupernöjd med denna rätt är kanske mest mitt missnöje med att kalla allt som innehåller spiskummin för "mexikanskt". Den här maten känns inte mer mexikansk än något annat med spiskummin och chilipulver i. Jag menar, inte blir rotmos mexikanskt bara för att jag kryddar det på det viset? (ViktVäktarnas rotmos är en dunderhöjdare - review kommer snart! Stay tuned!)

Nåväl, i långa loppet och mitt trumpna missnöje till trots, så är detta hel ok käk. Ugnsstekta rotfrukter är ju typ alltid gott. Ett säkert kort, så att säga. Jag älskar sås och det snålas inte med såsen i detta recept, så egentligen är jag väl rätt nöjd. Faktiskt.

Kött och rotfrukter med sås - är det något du känner för? Jag föreslår att du testar och bildar dig din egen uppfattning.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Skinka med mexikanska influenser ingredienser/instruktioner

Maten: 600 g skinka i bit, 0.5 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 10 g flytande margarin, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1 dl lättmjölk, 800 g potatis, 200 g morot, 500 g palsternacka, 10 g rapsolja, 1 st salt & peppar

Marinad: 10 g rapsolja, 2 msk vatten, 18 g tomatpuré, 2 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, 0.5 tsk chilipulver, 1 msk torkad oregano

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda samman marinaden i en plastpåse. Skiva köttet i 1,5 cm tjocka skivor, lägg i påsen och vänd runt i marinaden. Låt köttet ligga där medan du skalar och skär potatis, morötter och palsternackor i klyftor.
  3. Lägg potatis och rotfrukter i en ugnsfast form, häll på olja och salt och blanda runt. Sätt in i ugn i ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
  4. Ta upp skinkskivorna ur marinaden och stek i margarin tills de fått fin färg, krydda med salt och peppar. Slå på matlagningsgrädde och mjölk och låt puttra på låg värme. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
  5. Servera köttet med sås och ugnsrostade rotfrukter.

Tips! Tänk på att skära tunna klyftor av potatis och rotfrukter om du vill få ner tiden i ugn. Önskar du en lite tjockare sås, red med lite maizena.

Näringsvärden per portion skinka med mexikanska influenser

Energi 2162 kJ / 516.7 kcal
Fett
varav mättat fett
13.2
2.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55.5
13.9
10.1
Protein 37.5

Vad tycker du om skinka med mexikanska influenser?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.