Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås är gott
2019-01-31 12:49:45

Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås vvdb.se
Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås är gott

Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås är som sagt en ganska god, men en aning komplicerad maträtt att tillaga. Att mosa färsk torsk till en slags smet är lite bökigt och kladdigt.

Men smaken på biffarna, när de väl är stekta och klara, är det inget fel på alls. Jag gjorde nog mitt "torskmos" lite för slätt, så det var lite småklurigt att få biffarna (som mer liknar plättar) att hålla ihop, men eftersom jag är så pass erfaren i köket, var det egentligen inget större bekymmer.

Till dessa biffar serveras en wok på rödpaprika och broccoli, smaksatt med fish sauce och sweet chili. Denna wok blandas med äggnudlar och smakar underbart.

En udda, och god, överraskning kommer med den mangoyoghurt som serveras till. Det känns lite off att ha en kall sås till en wok, men det funkade faktiskt över förväntan. Och då jag gillar mango chutney så pass mycket så smaskade jag i mig allt med stor behållning.

På det hela taget var detta kanske inte någon favoriträtt, men det är ju alltid kul att prova på något nytt, eller hur?

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås ingredienser/instruktioner

Biffar: 1 st lime (rivet skal), 3 st salladslök, 500 g torsk, 5 g sambal oelek, 1 msk riven ingefära, 1 tsk salt, 1 st ägg, 7 g rapsolja

Grönsakswok: 250 g äggnudlar, 10 g vitlök, 250 g broccoli, 200 g röd paprika, 7 g rapsolja, 0.5 dl sweet chili, 1 st lime (pressad), 1 msk fisksås

Mangosås: 2 dl matyoghurt (8%), 40 g mango chutney

  1. Blanda yoghurt med mango chutney, ställ kallt till servering.
  2. Gör biffarna: Riv limeskal. Finhacka salladslök. Skär torsk i bitar och mixa till en ganska jämn smet i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner limeskal, salladslök, sambal, riven ingefära, salt och ägg. Forma till små biffar och stek i olja.
  3. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Finhacka vitlök. Dela broccoli i mindre bitar och strimla paprika. Hetta upp olja och fräs vitlök, broccoli och paprika. Smaka av med sweet chili, pressad limesaft och fisksås. Blanda ner nudlar.
  5. Servera fiskbiffarna med grönsakerna och mangosåsen.

Tips. Koriander är jättegott i woken, så toppa gärna med det. Blanda i färsk eller frusen mango i såsen.

Näringsvärden per portion asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås

Energi 2111.6 kJ / 504.7 kcal
Fett
varav mättat fett
10.7
3.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
63.8
17.1
4.5
Protein 36.4

Vad tycker du om asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.