Fläskytterfilé med kokos
2019-04-28 19:10:22

Fläskytterfilé med kokos vvdb.se
Fläskytterfilé med kokos

Fläskytterfilé med kokos marineras i en sås som. förutom kokos, till största delen består av ketjap manis1 men även innehåller finhackad vitlök, citronsaft, sambal oelek och rapsolja.

Jag visste att jag skulle ha lite ont om tid den dag vi skulle äta ytterfilén, så jag gjorde marinaden och lade i kött redan kvällen innan, vilket gjorde att själva matlagningen sen gick väldigt snabbt och enkelt. Det kokosmarinerade köttet som njuts med lite sweet chili och en trevlig tomatsallad blir väldigt gott, men ett blankt ris till känns lite trist. Jag skulle hellre sett nån slags riktigt sås eller sky till riset, än sweet chili på köttet. Köttet smakar redan så bra av kokosen. Köttet får en fyra i betyg, resten får en tvåa, vilket leder till ett medelbetyg på 3. Om man absolut vägrar att byta ut sweet chili mot nån annan slags sås, föreslår jag att man gör ungsrostade grönsaker till köttet istället.

Jag älskar ketjap och blir alltid glad när jag skall laga mat som innehåller denna slags soja.

1 Ketjap är en indonesisk sojasås som har en ganska tjock konsistens. Den finns i en söt variant som heter Ketjap Manis som är den populäraste sojan i Indonesien och en salt variant som heter Ketjap Asin.
Wikipedia

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fläskytterfilé med kokos ingredienser/instruktioner

Fläskytterfilé med kokos: 10 g vitlök, 0.5 st citron (saft), 10 g sambal oelek, 3 msk ketjap manis, 10 g rapsolja, 4 msk riven kokos, 600 g fläskytterfilé, 250 g ris, 2 st tomat, 150 g rödlök, 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk sweet chili

  1. Finhacka vitlök och lägg i en bunke. Blanda i citronsaft, sambal, ketjap manis, olja och kokosflingor. Skiva köttet och lägg ner i bunken, låt marinera i ca 30 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Bryn köttskivorna i en teflonpanna tillsammans med marinaden, stek färdigt i ugn.
  5. Skiva tomat och hacka rödlök, häll vinäger över och krydda med salt och peppar.
  6. Servera köttet med ris, tomatsallad och sweet chili.

Tips. Det går lika bra att grilla köttet.

Näringsvärden per portion fläskytterfilé med kokos

Energi 1728.1 kJ / 413 kcal
Fett
varav mättat fett
7.8
3.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53.7
4.1
1.3
Protein 29.9

Vad tycker du om fläskytterfilé med kokos?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.