Mexican pulled chicken
2019-05-12 15:44:46

Mexican pulled chicken vvdb.se
Mexican pulled chicken

Mexican pulled chicken är gott men man bör lägga på minnet att det blir bäst när man använder färsk kyckling. Använder man frusen blir det rätt lätt blaskigt i grytan.

Man bör också välja en något mindre paprika eftersom även paprika innehåller mycket vätska, vilket i sin tur leder till att den pullade kycklingen blir vattnig och inte så där barbequesås-såsaktig som man vill ha den. Men själva smaken blir det förstås inget fel på även om man kör med frusen fågel.

Det var ett förvånansvärt enkelt recept att slänga ihop, och det tog inte lång tid heller. Pulled-whatever brukar ju vara långkok men det här gick på en halvtimme typ. Ja, lägg till tio minuter för skärande, hackande och pullande förstås.

Det blev helt ok, men inte det godaste jag någonsin ätit. Som ni förstår av det jag skriver så hade jag använt en väldigt stor paprika och själva paprikasmaken tog över till viss del på ett inte helt fantastiskt vis.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Mexican pulled chicken ingredienser/instruktioner

Mexican pulled chicken: 150 g gul lök, 200 g röd paprika, 5 g vitlök, 600 g kycklingfilé, 1 dl barbequesås, 8 st medelstora tortillabröd, 0.5 st romansallad, 1 st lime

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka lök och paprika, pressa vitlök, blanda ihop och lägg i botten av en ugnsform. Salta kycklingen och lägg i formen. Häll på bbq-såsen. Täck formen med folie och sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
  3. Ta ut ugnsformen, dra isär kycklingen med två gafflar och blanda med grönsaker och sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg sallad på tortillabröden, lägg på kyckling och pressa över lime. Rulla ihop till en wrap.

Tips. Det går även fint att woka alla ingredienserna, se dock upp medvärmen då bbq-såsen ofta innehåller lite socker som lätt kan brännas vid.

Näringsvärden per portion mexican pulled chicken

Energi 1879.9 kJ / 449.3 kcal
Fett
varav mättat fett
6.5
1.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
59
15.6
3
Protein 36.2

Vad tycker du om mexican pulled chicken?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.