Bräserad pumpa med nöt- och persiljeris är sådär...
2019-09-05 16:09:34

Bräserad pumpa med nöt- och persiljeris vvdb.se
Bräserad pumpa med nöt- och persiljeris är sådär...

Bräserad pumpa med nöt- och persiljeris är en maträtt jag såg fram emot att laga (och äta) men som tyvärr visade sig vara ganska menlös. Det jag ogillar mest med maten är det hasselnöt- och persiljeris som serveras till pumpagrytan.

För själva pumpagrytan är ganska okej. Konsistensen på pumpan blir lite halvtråkig, men smaken är ok. Och det var roligt att använda harissa för första gången. För er som inte vet så är harissa en slags chilipasta ifrån norra Afrika och som används särskilt mycket Tunisien, men även i Libyen, Algeriet och Marocko. Pastan består mest av chili och vitlök. Vi köpte harissa av märket Sevan och den är mycket het. Kan du inte få tag i harissa går det bra att använda sambal oelek istället, även om denna generellt sett inte är lika stark som harissa.

Riset skall kokas och sedan ska man blanda i hackade hasselnötter och hackad bladpersilja, och det är den smakblandningen som varken frugan eller jag uppskattade speciellt mycket.

På det hela taget så kommer vi nog inte göra den här maten igen, men om du är äventyrligt lagd, så prova gärna och låt mig veta vad du tyckte.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Bräserad pumpa med nöt- och persiljeris ingredienser/instruktioner

Bräserad pumpa med nöt- och persiljeris: 300 g rödlök, 1 st butternutpumpa, 10 g rapsolja, 72 g tomatpuré, 1 tsk spiskummin, 1 tsk harissa, 5-6 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 250 g ris, 1 förp vattenkastanjer, 1 förp bladpersilja, 30 g hackade hasselnötter, 1 st salt & peppar

  1. Skala och skiva lök. Kärna ur och tärna pumpa.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och pumpa några minuter. Blanda ner tomatpuré, spiskummin och harissa och låt fräsa med kort. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt puttra under lock ca 20 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Tärna vattenkastanjer och lägg ner i grytan några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka persilja och blanda ner i riset tillsammans med nötterna. Servera till grytan.

Tips! För mer smak på nötterna, rosta dem först i en torr panna. Har du inte harissa hemma, ersätt med sambal oelek.

Näringsvärden per portion bräserad pumpa med nöt- och persiljeris

Energi 1992 kJ / 476.1 kcal
Fett
varav mättat fett
8.4
1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
96.7
13
8.6
Protein 10.3

Vad tycker du om bräserad pumpa med nöt- och persiljeris?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.