Bookmakertoast på vårt vis
2019-11-24 14:13:55

Bookmakertoast på vårt vis vvdb.se
Bookmakertoast på vårt vis

Bookmakertoast på vårt vis är en rätt jag sparat åt mig själv, kan man säga. Inte för att jag är en ondskefull, matlagande make som vill undanhålla min fru något festligt. Nej, helt enkelt bara för att hon finner tanken på rå äggula äcklig.

Och ärligt talat var jag lite skeptisk själv först, för även om jag älskar ägg så... äggula? Tur att salmonella inte är så vanligt i vårt land.

Jag hittade superfina och lagom stora biffar av innanlår på City Gross och lyckades självklart dra igång ett av våra brandlarm när jag stekte dem i pannan. Jycken for upp, katterna rivstartade och for ikring och jag fick klättra på en stol så jag kunde komma upp till larmet och stänga av det.

Som ni ser på bilden blev det riktigt lyckat. Jag använde vit färsksaltad gurka - en östgötsk kulinarisk delikatess - och machésallad på mackan. Tyvärr hade butiken slut på ciabatta så jag fick köra med nybakad levain - gick hur bra som helst. Jag är inte dödsförtjust i pepparrot, så istället för färsk, riven pepparrot så blandade jag lite pepparrotspasta med majonäsen och bredde på mackan. Galet gott.

Detta är riktig festmat och har ni inga idéer på vad ni ska äta på nyårsafton så kan jag varmt rekommendera denna bookmakertoast!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Bookmakertoast på vårt vis ingredienser/instruktioner

Bookmakertoast på vårt vis: 500 g nötinnanlår/rostbiff, 10 g flytande margarin, 4 st ciabatta, 10 g olivolja, 10 g dijonsenap, 30 g lättmajonnäs, 2 st tomat, 1 påse sallad, 1 st saltgurka, 1 bit pepparrot, 4 st ägg

  1. Skär köttet i 4 skivor, stek i margarin (eller grilla) ett par minuter på varje sida, håll koll så att de inte steks för länge för då kan de bli lite torra och tråkiga. Salta och peppra och låt vila ett par minuter innan servering.
  2. Pensla bröden med olja och rosta i ugn på hög värme eller i stekpanna tills de får fin färg och blir knapriga.
  3. Blanda dijon och majonnäs, och bred på brödskivorna, lägg på skivad tomat, sallad och skivad saltgurka. Lägg köttet ovanpå och toppa med riven pepparrot och äggula.

Tips! Helstek rostbiffen runt om i margarin och sätt sedan in i ugn, 175° i ca 30-40 minuter (bäst är att använda termometer, vid 55° är köttet rosarött och vid ca 60° är det rosa). Skär sedan upp i skivor.

Näringsvärden per portion bookmakertoast på vårt vis

Energi 1862.2 kJ / 445.1 kcal
Fett
varav mättat fett
14.8
3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
35.5
5.7
4
Protein 38.9

Vad tycker du om bookmakertoast på vårt vis?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.