Orientalisk veggogryta
2020-02-24 11:17:17

Orientalisk veggogryta vvdb.se
Orientalisk veggogryta

Orientalisk veggogryta är en rätt jag trodde att jag hade bloggat om för länge sedan, men det visar sig att även om jag ätit detta käk många gånger så verkar det som att den glömts bort i bloggen.

Det kan vara så att jag blandat ihop denna rätt med Asiatisk vegogryta som jag skrev om 2018-10-09. Jag vill poängtera att jag inte uppfinner namnen på rätterna och jag undrar vilken stavning som egentligen är rätt. Vegogryta eller veggogryta? Jag får väl maila nån knytblus och fråga.

Hur som haver så är det gott krubb detta, och enkelt att göra. En enormt viktig punkt är dock att byta ut den avskyvärda äggplantan mot ytterligare en god och hälsosam zucchini. Äggplantan uppfanns av sadistiska godtemplare år 1838 och för detta hemska brott straffades de till döden medelst avrättning.

Nu åter till den vegetariska grytan. Jag använde min trogna kubtillverkare och gjorde tjusiga tärningar av två zucchini. På det viset blir det samma storlek på allt och det går dessutom fort. Jag bytte lite av olivoljan mot sesamolja, eftersom denna olja ger en god smak åt vegetariska rätter. Som ni ser så är receptet väldigt enkelt och det behöver inte vara komplicerat för att vara bra. Denna gryta är mycket god!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Orientalisk veggogryta ingredienser/instruktioner

Orientalisk veggogryta: 1 st aubergine, 1 st zucchini, 150 g gul lök, 15 g olivolja, 5 g vitlök, 2 krm chili flakes, 1 msk curry, 1 burk kikärtor, 2 dl kokosmjölk light, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 250 g äggnudlar

  1. Skär aubergine och zucchini i tärningar, finhacka gul lök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök, zucchini och aubergine i oljan 5-6 minuter. Tillsätt sedan pressad vitlök, chili flakes och curry. Vänd runt ett par minuter.
  3. Tillsätt avrunna och sköljda kikärtor och kokosmjölk. Låt allt puttra 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka under tiden äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Servera till grytan.

Tips. Byt ut den äckliga äggplantan mot broccoli, morötter eller något annat gott. Toppa med färsk koriander vid servering.

Näringsvärden per portion orientalisk veggogryta

Energi 1702.5 kJ / 406.9 kcal
Fett
varav mättat fett
9.1
2.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
63.4
10.2
10.9
Protein 12.6

Vad tycker du om orientalisk veggogryta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.