Färs- och böngryta med hoisinsmak
2020-03-15 16:33:44

Färs- och böngryta med hoisinsmak vvdb.se
Färs- och böngryta med hoisinsmak

Färs- och böngryta med hoisinsmak skulle egentligen helt enkelt kunna kallas chili con carne, för det är vad det egentligen är - även om vi oftast använder vita bönor i en sådan.

Men vad säger att det inte är en chili con carne bara för att man tar en burk borlottibönor istället för vanliga vita bönor i tomatsås? Inget alls, faktiskt. Vi byter bara de vita bönornas tomatsås mot faktiska tomater (krossade) och sedan smaksätter vi färsen med hoisin-sås.

Förutom ovanstående så innehåller grytan inget annat än nötfärs, tomatpuré och köttbuljong. (Det går toppenbra med vegofärs också. Anamma har den helt klart bästa vegofärsen på marknaden idag!)

Det är världens enklaste recept, det är i princip bara att skala och hacka lök, fräsa lök i tomatpuré och följa upp med färsen. När färsen är fin så ha i resten av ingredienserna. Ta-dah, det är klart! Servera med morötter.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färs- och böngryta med hoisinsmak ingredienser/instruktioner

Färs- och böngryta med hoisinsmak: 75 g gul lök, 2 tsk rapsolja, 36 g tomatpuré, 400 g nötfärs 10%, 400 g krossade tomater, 1 st köttbuljongtärning, 1 påse hoisinsås, 1 förp konserverade borlottibönor, 1 fri mängd salt & peppar, , 250 g morötter

  1. Skala och hacka lök, stek i olja tillsammans med tomatpuré. Blanda ner färs och bryn.
  2. Blanda ner krossade tomater och buljongtärning. Låt puttra ca 5 minuter.
  3. Blanda ner hoisinsås och avrunna och sköljda bönor. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med hyvlade morötter.

Tips! Servera gärna med ris, pasta eller en bit bröd om du önskar något tillbehör.

Näringsvärden per portion färs- och böngryta med hoisinsmak

Energi 1584.7 kJ / 378.8 kcal
Fett
varav mättat fett
15.4
5.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
27.8
13.7
7.1
Protein 28.7

Vad tycker du om färs- och böngryta med hoisinsmak?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.