Pasta med skink- och paprikasås är riktigt gott
2020-08-27 08:52:56

Pasta med skink- och paprikasås är både snabb- och lättlagat. Förslagsvis gör man råkostsalladen först, för rivandet av vitkål och morötter är det som tar längst tid. Dessutom blir den godast om den får stå kallt i några timmar innan den skall ätas.
Som nämnt går den här maten väldigt fort att slänga ihop. Strimla skinka (eller ta färdigstrimlad) och grillad paprika, och lägg i en bunke. Koka upp minifraiche, buljong och paprikapulver. När buljontärningen har lösts upp i fraichen, häll i skinka och grillad paprika. Låt puttra i några minuter.
Klart!
Ja, glöm inte att koka pastan också, det blir så krunchigt annars...
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Pasta med skink- och paprikasås ingredienser/instruktioner
Pasta med skink- och paprikasås: 250 g spaghetti, 2 dl minifraiche (5%), 0.5 tärning köttbuljong, 1 tsk paprikapulver, 180 g strimlad skinka, 1 burk grillad paprika, 400 g vitkål, 200 g morot
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Koka upp fraiche och buljongtärning och krydda med paprikapulver.
- Strimla skinkan och skär den grillade paprikan i bitar, lägg ner det i kastrullen med fraiche och buljong. Låt puttra ett par minuter.
- Riv vitkål och morötter och servera till pastan och skinksåsen.
Tips! Krama in lite olja, vit balsamvinäger och italienska örtkryddor i vitkålsblandningen.
Näringsvärden per portion pasta med skink- och paprikasås |
|
---|---|
Energi | 1676.5 kJ / 400.7 kcal |
Fett varav mättat fett |
6 2.5 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
61.9 16.5 5.7 |
Protein | 20.9 |