Pasta med skink- och paprikasås är riktigt gott
2020-08-27 08:52:56

Pasta med skink- och paprikasås vvdb.se
Pasta med skink- och paprikasås är riktigt gott

Pasta med skink- och paprikasås är både snabb- och lättlagat. Förslagsvis gör man råkostsalladen först, för rivandet av vitkål och morötter är det som tar längst tid. Dessutom blir den godast om den får stå kallt i några timmar innan den skall ätas.

Som nämnt går den här maten väldigt fort att slänga ihop. Strimla skinka (eller ta färdigstrimlad) och grillad paprika, och lägg i en bunke. Koka upp minifraiche, buljong och paprikapulver. När buljontärningen har lösts upp i fraichen, häll i skinka och grillad paprika. Låt puttra i några minuter.

Klart!

Ja, glöm inte att koka pastan också, det blir så krunchigt annars...

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta med skink- och paprikasås ingredienser/instruktioner

Pasta med skink- och paprikasås: 250 g spaghetti, 2 dl minifraiche (5%), 0.5 tärning köttbuljong, 1 tsk paprikapulver, 180 g strimlad skinka, 1 burk grillad paprika, 400 g vitkål, 200 g morot

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp fraiche och buljongtärning och krydda med paprikapulver.
  3. Strimla skinkan och skär den grillade paprikan i bitar, lägg ner det i kastrullen med fraiche och buljong. Låt puttra ett par minuter.
  4. Riv vitkål och morötter och servera till pastan och skinksåsen.

Tips! Krama in lite olja, vit balsamvinäger och italienska örtkryddor i vitkålsblandningen.

Näringsvärden per portion pasta med skink- och paprikasås

Energi 1676.5 kJ / 400.7 kcal
Fett
varav mättat fett
6
2.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
61.9
16.5
5.7
Protein 20.9

Vad tycker du om pasta med skink- och paprikasås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.