Kinainspirerad kycklinggryta - ovanligt tråkig mat
2017-09-19 18:28:01

Kinainspirerad kycklinggryta vvdb.se
Kinainspirerad kycklinggryta - ovanligt tråkig mat

Kinainspirerad kycklinggryta - alldeles ovanligt tråkig mat, trots potential att bli alldeles underbar. Med kyckling, böngroddar, lök och champinjoner lockade denna gryta rätt rejält och mina smaklökar längtade efter en varm, god gryta denna ruggiga, regniga höstdag.

Eftersom frugan hade kommit hem före mig idag, så hade hon påbörjat den. Gentleman som jag är tog jag över så hon kunde byta om från sina arbetskläder. Jag gjorde klart grytan, följde receptet väldigt noga - det gör jag alltid, första gången jag lagar något. Utsvävningar tillåter jag mig inte förrän jag kan rätten och vet hur den skall vara i originalutförande.

Men ja... allt såg fridens ut ända tills vi smakade den. Den smakade inte illa. Den smakade inte skit. Den smakade bara... ingenting. När man väl fick en bit kyckling i munnen så smakade det lite svagt av kyckling (!) men resten av maten vara som att äta regnmoln: blöt och smaklös.

Detta recept får högst en tvåa. Det enda som räddar det från total avgrund är att det a) faktiskt inte var äckligt och b) gick snabbt att tillaga. Vill man ändå satsa på detta recept, så bör man fundera på vilken krydda man gillar i kombination med kyckling och soja. Jag vet inte själv i skrivande stund vad det skulle vara, men nu vet ni det.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kinainspirerad kycklinggryta ingredienser/instruktioner

Kinainspirerad kycklinggryta: 250 g ris, 150 g gul lök, 250 g champinjoner, 600 g kycklingfilé, 10 g rapsolja, 180 g böngroddar, 2 msk kinesisk soja, 5 dl vatten, 1 tärning hönsbuljong, 16 g majsstärkelse, 1 förp sockerärter

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla lök och skiva svampen. Strimla kycklingfilén.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt fräsa ca 3 minuter.
  4. Tillsätt lök och svamp och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt böngroddar och soja.
  5. Koka upp vatten med buljongtärning. Blanda sedan maizena med buljongen och häll blandningen i pannan under omrörning. Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 minuter.
  6. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärter.

Tips. Komplettera gärna med extra grönsaker om det ligger några i kylen och skräpar.

Näringsvärden per portion kinainspirerad kycklinggryta

Energi 1925.6 kJ / 460.2 kcal
Fett
varav mättat fett
5.8
1.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
60.7
4.5
5.2
Protein 38.1

Vad tycker du om kinainspirerad kycklinggryta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.