Härlig pasta med kalkonbacon och morötter
2017-09-23 12:14:35

Pasta Carbonara vvdb.se
Härlig pasta med kalkonbacon och morötter

En enkel, men så fantastiskt god, maträtt som dessutom går väldigt fort att slänga ihop (speciellt om svärmor gör den så man inte behöver göra något själv alls!) är ViktVäktarnas pasta carbonara med kalkonbacon.

Lägg sedan till en näve färska, saftiga gotländska morötter skurna i stavar och ett stort glas kallt vatten, så är lördagslunchen kirrad. Denna klassiska maträtt borde alltså egentligen kallas pasta alla carbonara men förkortas som bekant på svenska till bara "pasta carbonara". Carbonara betyder "kolarens hustru", och detta är den pasta hon serverar sin man efter en lång dags arbete vid kolmilan. Anledningen till att den kallas så är för att den grovmalna svartpepparn ser ut som om den vore kolpartiklar som fallit ner i maten.

Toppar man den med lite riven, lagrad hårdost så är det mat nog åt självaste kungen - om han nu skulle råka få soppatorsk utanför dörren och knacka på. Den enda nackdelen är att man gärna vill äta både sin egen portion och även kanske både en eller två portioner till bara för att det är så rysligt gott. Denna pasta carbonara med kalkonbacon är helt enkelt väldigt, väldigt bra mat! Den får en gedigen fyra i betyg.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta Carbonara ingredienser/instruktioner

Pasta Carbonara: 250 g pasta, 220 g kalkonbacon, 1 st citron, 2 st ägg, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 0.5 dl lättmjölk, 2 krm grovmalen svartpeppar, 250 g morot

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla kalkonbacon och stek tillsammans med rivet citronskal. Blanda med den kokta pastan.
  3. Vispa ihop ägg med grädde, mjölk och svartpeppar. Häll det över pastan och krydda med salt och eventuellt mer svartpeppar.
  4. Servera med råa morötter.

Tips! Toppa med riven parmesan eller med annan riven ost.

Näringsvärden per portion pasta carbonara

Energi 1663.1 kJ / 397.5 kcal
Fett
varav mättat fett
10.1
3.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.8
7
3.4
Protein 23

Vad tycker du om pasta carbonara?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.