Vitlöksmarinerad kyckling cabanoss är festligt
2019-07-31 09:39:30

Vitlöksmarinerad kyckling cabanoss vvdb.se
Vitlöksmarinerad kyckling cabanoss är festligt

Vitlöksmarinerad kyckling cabanoss är en ganska tidskrävande rätt att tillaga - eller snarare förbereda - eftersom kycklingen skall marineras i den hemmagjorda marinaden i minst en timme, gärna längre.

Jag lät filéerna ligga hela i marinaden i ett helt dygn, innan jag delade upp dem i mindre bitar, som jag sedan lade tillbaka i marinaden i en kvart eller så. Detta gjorde att kycklingen blev oerhört mör och god. Under tiden de små bitarna simmade runt i marinaden, skar jag upp ölkorven och paprikan. Resten av receptet är väldigt straight forward.

Stek kyckling, paprika och ölkorv. Ha i mjölk, grädde och buljongtärning. Låt sjuda tills kycklingen är helt klar. Smaka av med salt, peppar och kanske mer örtkryddor om ni vill ha mer fjong i smaken. Servera med ris. Denna maträtt innehåller ganska många (500+ kcal per portion) så vi valde att följa den nya flextrenden att bara ha 2 dl ris (cirka 180 gram) istället för 250 gram. Ni gör som ni vill. Näringstabellen visar dock innehållet i receptet som det presenteras.

När det gäller örtkryddorna och ölkorven så framgår det inte tydligt av receptet vilka örtkryddor och vilken ölkorv det handlar om, så jag tog det jag hade hemma - Santa Maria Franska Örter och Ridderheims Jambalaya. Personligen hade jag föredragit en starkare korv, men vi är ju två som skall äta och frugan är inte allt för förtjust i het mat. Du väljer de kryddor och den kort du vill ha.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Vitlöksmarinerad kyckling cabanoss ingredienser/instruktioner

Kyckling: 600 g kycklingfilé, 250 g ris, 200 g röd paprika, 1 st ölkorv, 1.5 dl lättmjölk, 1.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1 tärning hönsbuljong, 1 st salt & peppar

Marinad: 5 g vitlök, 30 g olivolja, 1 msk kinesisk soja, 2 msk örtkryddor, 1 tsk salt

  1. Skär kycklingen i bitar.
  2. Blanda pressad vitlök, olja, soja, örtkryddor och salt till en marinad. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå och dra i kylskåp minst en timme.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek kycklingen.
  5. Skär paprika och ölkorv i bitar och bryn en stund, blanda det med kycklingen. Tillsätt mjölk, matlagningsgrädde och hönsbuljongtärning och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar och ev mer örtkryddor.
  6. Servera med ris.

Tips! Byt ut till någon annan örtkrydda som gillas.

Näringsvärden per portion vitlöksmarinerad kyckling cabanoss

Energi 2257 kJ / 539.4 kcal
Fett
varav mättat fett
17.8
5.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55.4
3.7
1.6
Protein 38.3

Vad tycker du om vitlöksmarinerad kyckling cabanoss?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.