Shakshuka med fetaost - enkelt och annorlunda
2019-07-27 12:28:45

Shakshuka med fetaost vvdb.se
Shakshuka med fetaost - enkelt och annorlunda

Shakshuka med fetaost kan på svenska skrivas så här: krossade tomater med pocherat ägg, fetaost och persilja. Gott - om du gillar tomater. Min fru gillade det alltså inte.

Men jag tyckte det var väldigt gott, och frugan sa dessutom "det ser ju gott ut..." Men gillar man inte tomat, så gör man inte, och då spelar det ju ingen roll hur gott det än ser ut.

Shakshuka med fetaost är då alltså inget annat än en tomatsås med paprika och purjolök, i vilken man har pocherat ägg (ett per portion). Den serveras överströsslad med fetaost och färsk persilja, en liten klick yoghurt och rostat pitabröd som bryts i bitar och används för att skopa upp/i sig tomatsåsen. Ägget måste ätas med bestick, annars blir det jobbigt.

Shakshuka med fetaost är enkelt, gott, roligt och annorlunda - om du älskar tomat.

Shakshouka är en ursprungligen tunisisk äggrätt som är populär i Nordafrika och Mellanöstern. Den består av en kryddstark ragu av tomater, paprika och lök, i vilken ägg pocheras.
Wikipedia

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Shakshuka med fetaost ingredienser/instruktioner

Shakshuka med fetaost: 125 g purjolök, 300 g orange paprika, 5 g olivolja, 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 800 g krossade tomater, 1 st salt & peppar, 4 st ägg, 150 g fetaost (25%), 1 förp persilja, 4 st pitabröd, 1 dl matyoghurt (8%)

  1. Skär purjolök och paprika i stora bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek i några minuter.
  2. Krydda med spiskummin och paprikapulver och tillsätt krossade tomater. Låt sjuda ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör fyra hål i röran och knäck ner ett ägg i varje. Smula över fetaost och låt puttra ca 5 minuter under lock utan att röra.
  4. Hacka persilja och strö över. Servera med rostat pitabröd och en klick yoghurt.

Tips! För en annan och lite mer spännande smak, använd rökt paprikapulver istället för vanligt.

Näringsvärden per portion shakshuka med fetaost

Energi 1706.4 kJ / 407.8 kcal
Fett
varav mättat fett
14.2
5.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
44.2
14.1
3.7
Protein 22.5

Vad tycker du om shakshuka med fetaost?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.