Köttfärs- och blomkålspanna är enkelt och gott
2019-07-23 12:14:38

Köttfärs- och blomkålspanna vvdb.se
Köttfärs- och blomkålspanna är enkelt och gott

Köttfärs- och blomkålspanna är egentligen inget annat än ris och köttfärs, där köttfärsen drygats ut med små bitar av blomkål. Blomkålen i sig smakar knappast något alls, vilket alltså gör att den fungerar som en matig och voluminös utfyllning.

Och eftersom ris och köttfärs är väldigt gott är denna mat, typ, väldigt god. Även zucchinin är ju ganska fri från direkt smak, men tillsammans med blomkålen blir köttfärsen lite "urvattnad" till smaken, men inte så det stör. Det kan ju också vara så att smaken blev lite fadd då jag inte hade i körsbärstomaterna i färsen, eftersom frugan inte äter tomater. Tomat är ju full av umami och bristen på tillagad tomat tog antagligen ut sin rätt.

Gör inte mitt misstag - följ inte receptet till punkt och pricka! Vänd på ordningen och fräs köttfärsen först! Att fräsa köttfärs i en gryta där det redan finns lök och blomkål är bökigt. I övrigt är receptet väldigt straight forward som ni ser, och på det hela taget är detta ett enkelt, snabbt och smakligt recept. Prova!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Köttfärs- och blomkålspanna ingredienser/instruktioner

Köttfärs- och blomkålspanna: 250 g ris, 750 g blomkål, 150 g gul lök, 1 st zucchini, 250 g cocktailtomater, 10 g rapsolja, 400 g nötfärs (10%), 2 dl minifraiche (5%), 2 msk japansk soja, 5 g sambal oelek, 1 st salt & peppar

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär blomkål i mindre bitar. Skala och hacka lök. Skär zucchini i mindre bitar. Halvera tomater.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek lök och blomkål. Tillsätt färs och bryn. Blanda ner zucchini och tomat och låt fräsa med några minuter.
  4. Blanda ner fraiche, soja, sambal och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Tips! Smaka av till lagom hetta med soja och sambal.

Näringsvärden per portion köttfärs- och blomkålspanna

Energi 2046.5 kJ / 489.1 kcal
Fett
varav mättat fett
16.8
6.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
50.3
13.9
8
Protein 30.3

Vad tycker du om köttfärs- och blomkålspanna?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.