Burritos med räkor är festligt gott.
2019-07-19 11:36:27

Burritos med räkor vvdb.se
Burritos med räkor är festligt gott.

Burritos med räkor var en riktig höjdare faktiskt. Det var betydligt mycket mer mat än jag hade räknat med.

Ja, faktiskt, jag blev lite skeptisk när jag såg hur mycket fyllning till tortillabröden det faktiskt blev. Jag fyllde dem till bredden och fick ändå spara en del att använda som "sås" utanför när de väl lades upp på tallrikarna.

Smaken är utmärkt. Räkor är ju alltid gott, och med hjälp av gul lök, vitlök, sambal oelek, mango chutney och spiskummin blir ju allt till en fest per automatik.

Det är bra sommarmat det här och burritosarna kan med fördel njutas tillsammans med ett glas kallt vitt vin eller varför inte lite bubbel? Frugan och jag satt i soffan och tittade på Dr. Strange och åt och drack gott igår kan jag lova. Det är semester, så varför inte njuta så mycket man bara kan?

Prova det här receptet nu nu nu!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Burritos med räkor ingredienser/instruktioner

Burritos med räkor: 150 g gul lök, 5 g vitlök, 400 g krossade tomater, 1 tsk torkad basilika, 40 g chilisås, 40 g mango chutney, 2.5 g sambal oelek, 1 krm spiskummin, 2 förp räkor, 4 st medelstora tortillabröd, 40 g riven ost (24%), 0.5 st romansallad

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i en stekpanna tillsammans med krossade tomater, basilika, chilisås, mango chutney, sambal och spiskummin. Låt puttra ihop. Blanda ner avrunna räkor.
  3. Fördela räkfyllningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över riven ost.
  4. Gratinera i ugn tills de fått lite färg. Servera med sallad.

Tips! Det kan vara gott att servera en vitlöksdressing gjord på fraiche, pressad vitlök och hackad dill till rätten. Räkröran passar även utmärkt till pasta eller ris, så vid annat tillfälle kanske det kan passa.

Näringsvärden per portion burritos med räkor

Energi 1420.7 kJ / 339.6 kcal
Fett
varav mättat fett
5.6
2.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
41.7
18.1
2.8
Protein 28.3

Vad tycker du om burritos med räkor?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.