Fläskytterfilé med balsam- och salviasås smakar toppen
2019-07-15 18:10:57

Fläskytterfilé med balsam- och salviasås vvdb.se
Fläskytterfilé med balsam- och salviasås smakar toppen

Fläskytterfilé med balsam- och salviasås var föga förvånande en riktig höjdare! Salvia är, i min mening, en kryddört vi använder alldeles för sällan.

Om jag måste leta efter "fel" så skulle det i så fall eventuellt vara att det var kokt potatis till maten. Att koka potatis tar sån tid. Jag hade hellre rostat potatisen i ugnen, eller i alla fall tärnat den, kokat den (går mycket snabbare då) och pressat den (jag skulle läst receptet mer noga, så hade jag noterat tipset att pressa potatisen).

Jag har en ny non-stick stekpanna som både är lätt att hantera och lätt att hålla ren, så jag bryner alltid kött i den först nu, istället för att bryna i gjutjärnsgrytan. Och när köttet är brynt är det bara att ploppa över det i grytan och sedan fortsätta med att bryna vitlök och broccoli i stekpannan. Du behöver inte torka ur den för allt ska blandas i grytan sen ändå. När grönsakerna är brynta lägger du över även dem i grytan, sätter den på plattan och häller i övriga ingredienser. När det kokat upp och puttrat en liten stund så är allt klart.

Vi hittade inga polkabetor i affären så vi fick tyvärr klara oss utan. Köttet och såsen är fantastiskt och dessutom är det ganska mycket av såsen. Bra, för att äta kokt potatis utan sås är ingen höjdare!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fläskytterfilé med balsam- och salviasås ingredienser/instruktioner

Fläskytterfilé med balsam- och salviasås: 800 g potatis, 600 g fläskytterfilé, 10 g flytande margarin, 250 g broccoli, 10 g vitlök, 5 g rapsolja, 1 tärning köttbuljong, 1 tsk torkad salvia, 2 msk balsamvinäger, 1.5 dl vatten, 3 tsk japansk soja, 2 dl minifraiche (5%), 2 st polkabetor, 1 påse sallad

  1. Koka potatis.
  2. Skiva fläskytterfilén och bryn i margarin. Lägg över i en gryta.
  3. Skär broccoli, hacka vitlöken, bryn i olja och lägg över köttet. Smula över buljongtärningen.
  4. Blanda i salvia, balsamvinäger, vatten, soja och fraiche. Låt puttra samman några minuter.
  5. Skiva polkabetor tunt, gärna på mandolin. Blanda med sallad.
  6. Servera grytan med potatis och sallad.

Tips! För lite lyxigare presentation, pressa potatisen.

Näringsvärden per portion fläskytterfilé med balsam- och salviasås

Energi 1872 kJ / 447.4 kcal
Fett
varav mättat fett
13.9
5.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
41.7
8.1
6.2
Protein 33.7

Vad tycker du om fläskytterfilé med balsam- och salviasås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.