Philly cheese steak sandwich
2019-08-08 18:36:47

Philly cheese steak sandwich vvdb.se
Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich är en legendarisk kaloribomb. Det är svårt att få till något som liknar en "äkta" cheese and steak utan att det blir minst 2000 kcal per portion och det rimmar ju inte så väl med ViktVäktarnas måltider.

Jag menar, traditionellt så formligen dränker man mackan i en sås som inte består av annat än smält, amerikansk processad ost. Tar man 250 gram smält sådan per portion blir det en SmartPoints för en hel dag och kanske lite till, hur man än vänder och vrider på det. Av denna anledning skulle säkerligen en äkta älskare av Philly steak med avsmak rynka på näsan åt denna macka.

Men den är god ändå! Så prova den, för allt världen. Jag tog ciabatta istället för baguette och hade tyvärr ingen grön paprika hemma, så jag tog röd istället. Lök, kött och ost är de givna ingredienserna, men utöver detta kan man variera sig rätt duktigt. Många har svamp i kött-röran, andra har chilipeppar. Hittar du något i frysen eller kylen som kan tänkas passa bra, så låt fantasin flöda.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Philly cheese steak sandwich ingredienser/instruktioner

Philly cheese steak sandwich: 300 g gul lök, 200 g grön paprika, 500 g nötinnanlår/lövbiff, 15 g flytande margarin, 1 tärning hönsbuljong, 0.5 dl vatten, 75 g riven ost (24%), 1 st salt & peppar, 250 g surdegsbaguette, 1 påse babyspenat

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala löken. Strimla lök och paprika och skär köttet i 1 cm stora strimlor.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs lök och paprika i margarinet tills löken och paprikan är mjuk. Lägg i köttet och buljongtärningen och fräs på hög värme några minuter tills köttet är ordentligt brynt. Häll på lite vatten och se till att buljongtärningen är helt upplöst.
  4. Ta av stekpannan och lägg i ost och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela baguetten på hälften och dela varje halva i två skivor och lägg in dem i ugnen några minuter. Ta ut och lägg på spenatblad, kött- och grönsaksröra.

Tips! Smaka av kött- och grönsaksröran med en nypa chilipulver och paprikapulver. Denna rätt funkar även bra att servera med pasta istället för på bröd. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och blanda med kött- och grönsaksröran.

Näringsvärden per portion philly cheese steak sandwich

Energi 1837.7 kJ / 439.2 kcal
Fett
varav mättat fett
10.6
4.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
40.5
6.9
4.3
Protein 41.6

Vad tycker du om philly cheese steak sandwich?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.