Underbara fläskpannkaka
2017-09-29 08:00:24

Fläskpannkaka vvdb.se
Underbara fläskpannkaka

En av mina favoriter sedan barnsben är fläskpannkaka, gjord på riktig mjölk, rimmat sidfläsk i mängder, ett stort antal ägg och några deciliter vetemjöl. Mmm, det vattnas i munnen på mig av bara tanken.

Och sådan pannkaka ska ju traditionellt sett ätas med lingonsylt, men jag har alltid varit förtjust i smakkombinationen sött/salt, så jag föredrar faktiskt söt sylt av något slag - gärna hallon- eller jordgubbssylt, tack! (Vet av erfarenhet att det funkar även med blåbärssylt - men är osäker på hjortronsylt, har inte provat.) Men visste ni att den franska varianten av fläskpannkaka tillagas med vitlök, gul lök och persilja! Hur konstigt känns inte det?

Hur rimmar då detta med ViktVäktarna? Ja, rätt bra faktiskt. Du behöver i princip bara byta ut fläsket mot kalkonbacon så är du hemma, mer eller mindre. Och så handlar det förstås om hur stora portioner man tar! Tyvärr vill jag alltid ta stora portioner av den här härliga maten!

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fläskpannkaka ingredienser/instruktioner

Fläskpannkaka: 220 g kalkonbacon, 5 g flytande margarin, 8 dl lättmjölk, 240 g vetemjöl, 4 st ägg, 0.5 tsk salt, 400 g morot

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klipp bacon i mindre bitar.
  3. Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen fem minuter.
  4. Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
  5. Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.

Tips! Servera med rivna morötter.

Näringsvärden per portion fläskpannkaka

Energi 1940.5 kJ / 463.8 kcal
Fett
varav mättat fett
11.8
3.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
57.5
11.8
4.3
Protein 30.3

Vad tycker du om fläskpannkaka?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.