Biffwok asian style är umami förkroppsligad
2017-10-03 13:08:48

Biffwok asian style vvdb.se
Biffwok asian style är umami förkroppsligad

Ja, tack vare nötköttet och den förhållandevis stora mängden soja i detta recept, är biffwok asian style något som får varenda umami-smaklök att få ståpäls!

Tänk på att soja är salt, så tillhör du den grupp gourmeter som gärna saltar extra av gammal vana, utan att provsmaka först, så ta dig i akt. Det används flera matskedar soja i detta recept, så det blir salt nog som det är!

Skall du laga denna mat är det en fördel om du har en riktigt stor gryta. Det är ytterligare en fördel om du har en riktigt stor gryta till! Ja, bäst är förstås om du har en riktig wok, men det är det ju tyvärr få förunnat... Man skall nämligen tillaga grönsaker och kött för sig, först. Det är för att man skall kunna få en rejäl fräs på brynandet. Slänger man en stor mängd ingredienser i en och samma panna är risken stor att det bara är bottenlagret som faktiskt steks, och resten av maten bara ångkokas. Och så ska det ju inte vara i en wok, eller hur?

Med ingredienser som matvete, blomkål, morötter, gul lök, nötinnanlår, rapsolja, kinesisk soja, malen ingefära, vitlök och gräddfil är denna fantastiska gryta/wok en rejäl smaksensation. Var inte rädd att ta i lite extra när det gäller ingefäran. Ingefära sätter en pikant, uppiggande, fräsch och frisk smak och doft på grytan som kompletterar smaken av kött och soja perfekt.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Biffwok asian style ingredienser/instruktioner

Biffwok asian style: 2 dl matvete, 250 g broccoli, 250 g morot, 150 g gul lök, 500 g nötinnanlår/lövbiff, 15 g rapsolja, 4 msk kinesisk soja, 2 tsk malen ingefära, 5 g vitlök, 1.5 dl gräddfil

  1. Koka matvetet enligt förpackningen. Låt rinna av.
  2. Dela blomkål i mindre bitar, skiva lök och morötter
  3. Strimla köttet fint
  4. Stek köttet i hälften av oljan. Tillsätt soja, ingefära och pressad vitlök. Ställ åt sidan.
  5. Stek övriga grönsaker i resten av oljan. Blanda ner köttet och matvetet i grönsakerna. Rör runt
  6. Smaka av med salt och peppar, servera med en klick gräddfil

Tips. Tillsätt lite sambal oelek om du vill ha mer hetta i maten.

Näringsvärden per portion biffwok asian style

Energi 1883.4 kJ / 450.1 kcal
Fett
varav mättat fett
11.7
4.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
40.7
11.7
9.5
Protein 38.8

Vad tycker du om biffwok asian style?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.