Grönpepparkyckling med ris
2017-10-14 17:36:37

Grönpepparkyckling vvdb.se
Grönpepparkyckling med ris

Ja, när man har tittat på bilden i receptet så börjar man undra om man verkligen gjort rätt. Bilden visar ungsstekta potatisklyftor och en ljusbeige sås som liknar sån där god, gräddig...gräddsås! Men när man följer receptet på grönpepparkyckling så blir allt en mörkbrun soppa.

Jag är visserligen fullt medveten om att denna maträtt ska tillredas i ugn och inte i gryta som på min egen bild, men vad spelar det för roll egentligen? Ingen, i varje fall inte när det handlar om färgen.

Men den tråkiga bruna färgen åsido, denna grönpepparkyckling med ris är väldigt god - speciellt om man gillar grönpeppar, fast det kanske är onödigt att gå in på. Men ja, det är väldigt mycket sås, så om man inte vill dränka sitt ris och göra kycklingsoppa av hela rasket, så kan man gott och väl spara lite sås till något annat. Kanske har man lite bacon eller köttbullar i frysen som skulle smaka gott med pasta och sås? Vad vet jag.

Det enda jag inte gillar med receptet är således den mörkbruna färgen. Den kommer ifrån den matsked soja man har i och nästa gång jag lagar till detta recept skall jag minska mängden och kanske ta i lite kycklingfond istället. På så vis kanske man får fram den där krämiga färgen som grönpepparsås ska ha.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Grönpepparkyckling ingredienser/instruktioner

Kycklingen: 600 g kycklingfilé, 0.5 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 10 g flytande margarin, 250 g ris, 1 förp haricots verts

Grönpepparsåsen: 1 msk grönpepparkorn, 22 g dijonsenap, 1.5 msk kinesisk soja, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1.5 dl vatten, 1 tärning hönsbuljong, 6 g maizena redning

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingfiléerna med salt och vitpeppar och lägg i en smord ugnsform.
  2. Krossa grönpeppar. Blanda grönpeppar med dijonsenap, soja, matlagningsgrädde, vatten och buljongtärning i en gryta och koka ihop till en sås, red av den med maizena. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugn i 25 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Förväll haricots verts ett par minuter i saltat vatten.
  4. Servera kycklingen med ris och haricots verts.

Tips. Du kan själv bestämma vilken smak som ska dominera i denna sås, vill du ha en tydligare smak av grönpeppar, krossa i lite mer av dessa, vill du ha en mer framträdande senapssmak, ta i mer senap. Honungsdijonsenap har en lite mildare smak och passar fint om du föredrar lite sötma i såsen.

Näringsvärden per portion grönpepparkyckling

Energi 1876.5 kJ / 448.5 kcal
Fett
varav mättat fett
8
2.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
56.5
2
2.5
Protein 35

Vad tycker du om grönpepparkyckling?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.