Quornfärsgryta är lite tamt
2017-10-17 05:48:50

Quornfärsgryta vvdb.se
Quornfärsgryta är lite tamt

Quornfärsgryta lämnar lite att önska om du frågar mig. Frågar du frugan så får du bästa som finns till svar. Eller ja, det kanske du inte får, men hon gillar den mer än vad jag gör.

Det är väl inget fel på den direkt och jag klagar inte när vi lagar till den, men det krävs något extra för att få quornfärsen att smaka rejält.

Quornfärsen smakar helt enkelt inte fullt så mycket som köttfärs. Det har sina naturliga orsaker. Quorn är inte kött. Men med rätt kryddor så funkar den toppen. Vegetariska tacos, till exempel. Det går superbra att byta ut nötfärs mot quornfärs när man gör tacos. Men i en gryta som denna blir det gärna lite tamt. Själv sätter jag fjong på det hela med en rejäl dos av mina egna, hemmagjorda habaneroflakes. Fick jag bestämma själv skulle jag dessutom haft i lite gul lök i, istället för purjolöken. Det är lite mer sting i gul lök.

Mitt personliga omdöme är: mjaeeä... men det går att äta och man kan inte alltid få exakt vad man själv vill. Ja, den är till och med god, men den är inte fantastisk. Och är man ute efter något vegetariskt, finns det många andra recept som är mycket trevligare.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Quornfärsgryta ingredienser/instruktioner

Quornfärsgryta: 270 g ris, 63 g purjolök, 200 g orange paprika, 15 g rapsolja, 300 g quornfärs, 10 g vitlök, 500 g wokgrönsaker, 1 msk curry, 2 dl kokosmjölk light, 2 dl grönsaksbuljong, 1 st lime

  1. Tillaga riset enl. förp.
  2. Strimla purjo och paprika, fräs i 1 tsk olja, blanda ner i det färdigkokta riset.
  3. Fräs färs, vitlök och grönsaker i resterande olja.
  4. Pudra över curry, häll på kokosmjölk, grönsaksbuljong, limesaft och rivet skal.
  5. Låt det puttra ca 10 minuter. Servera med ris och ev lime.

Tips! Detta recept blir gott även med vanlig nötfärs (10%).

Näringsvärden per portion quornfärsgryta

Energi 1939.5 kJ / 463.5 kcal
Fett
varav mättat fett
14.7
8.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
60.4
5.8
9.5
Protein 17.2

Vad tycker du om quornfärsgryta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.