Torskrygg med purjolök och bacon
2017-10-20 08:27:40

Fisk med purjolök och bacon vvdb.se
Torskrygg med purjolök och bacon

Det var ett tag sedan vi åt vit fisk där hemma. Det har blivit mest lax på sista tiden. Främst för att lax är så galet gott, men det är ju vit fisk också, så det är dags att börja äta torsk, sej, kolja och spätta igen. Här har vi vit fisk med purjolök och bacon - just i detta fall handlar det om torskrygg.

Vit fisk är lite knepigt, tycker jag. Jag vet inte varför, men så fort det handlar om att steka vit fisk i stekpanna så går det inget bra. Det bara trasar sönder och blir fiskpyttipanna av det hela.

Om det har att göra med att vi har valt/fått fryst fisk, och att det företrädesvis är färsk fisk, i tjockare bitar, som blir bra på det sättet vet jag inte. I detta recept så tillagas fisken i ugnen så det är går bra med vad som helst. Vi valde fryst torskrygg. Borde ha kollat charkdisken för ibland har de medlemspriser/kampanjpriser/erbjudanden där färsk vara är billigare än frusen. Men det glömde jag helt bort. Det gick bra ändå, så jag klagar inte.

Det var faktiskt riktigt trevligt att inte äta brun mat för en gångs skull. Ofta lagar vi till grytor, wok:ar, gratänger och dylikt, som dessutom ofta har soja i sig, vilket leder till god, men brun, mat. På något sätt så ser ju mat med lite mer färger både fräschare och nyttigare utm även om det inte måste vara så.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fisk med purjolök och bacon ingredienser/instruktioner

Fisk med purjolök och bacon: 800 g potatis, 140 g kotlettbacon, 250 g purjolök, 10 g flytande margarin, 600 g sej, eller annan vit fisk, 3 dl matlagningsgrädde (4%), 2 dl ruccola

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen.
  2. Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla purjo och fräs i hälften av margarinet.
  3. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform, salta och peppra. Lägg på purjon och slå över grädden. Strö över bacon. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter. Servera fisken med potatis och sallad.

Tips! Det är gott och ser lite festligare ut med pressad potatis, dessutom får man lättare upp all god sås då.

Näringsvärden per portion fisk med purjolök och bacon

Energi 1794.4 kJ / 428.9 kcal
Fett
varav mättat fett
11
2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
38.2
4.5
5.9
Protein 40.2

Vad tycker du om fisk med purjolök och bacon?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.