Karamelliserad kycklingpytt är så gott
2017-10-23 08:48:28

Karamelliserad kycklingpytt med sötpotatis vvdb.se
Karamelliserad kycklingpytt är så gott

Karamelliserad kycklingpytt med sötpotatis - hur funkar det? Ja, det är en bra fråga. Många har problem med söta smaker i mat men inte jag. Mangoyoghurten (matlagningsyoghurt och mango chutney) är fruktigt söt och även lite kryddig, vilket sätter piff på blandningen av vackert orange sötpotatis och de gyllene kycklingbitarna.

Karamelliserad kycklingpytt med sötpotatis rockar!

Detta favoritrecept tillagas säkert var 7:e vecka, skulle jag gissa. Gillar du, liksom jag, mat med lite hetta går det alltid bra att öka mängden chiliflakes eller varför inte dra på med lite habaneroflingor istället? Honungen skänker sötma till kycklingen och sötpotatisen (även känd som batat) är ju som bekant naturligt söt. Fetaosten (eller mager vitost 10% om du är mån om dina pro points / smart points) bidrar med syrlig sälta, och när alla dessa godbitar blandas till en enda munfull med en myriad smaker är lyckan bra nära total.

Denna mat är inte direkt snabblagat, trots att ingredienserna inte skall tillagas så värst länge. Men sötpotatisar är stora, och det är mycket hackande involverat. Du får räkna med en dryg halvtimme i alla fall, och det är om du är flink med kniven. Kör du med frusen kyckling ifrån frysen, så kan du gott och väl ta fram den dagen före, och skära upp kycklingen när den fortfarande är halvfrusen. Då går det dessutom fortare att laga till maten när det väl är dags och magen redan är vrålhungrig och inte vill vänta längre än nödvändigt!

225 grader säger receptet att ska ugnen stå på, men jag brukar köra på lite lägre värme eftersom jag har varmluftsugn.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Karamelliserad kycklingpytt med sötpotatis ingredienser/instruktioner

Kycklingpytt: 1000 g sötpotatis, 10 g rapsolja, 600 g kycklingfilé, 0.5 tsk salt, 2 krm peppar, 5 g flytande margarin, 14 g flytande honung, 30 g vitost (10%), 2 tsk chili flakes

Mangoyoghurt: 2 dl matyoghurt (8%), 40 g mango chutney

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna sötpotatisen och lägg i ugnssäker form. Ringla över olja och ställ in i ugn ca 15-20 minuter eller tills bitarna är mjuka. Rör om då och då.
  3. Blanda matyoghurt med magno chutney och ställ kallt.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar och krydda med salt och peppar och stek i margarin. Häll över honung och låt kycklingen karamelliseras lite. Smaka ev av med lite mer salt och peppar.
  5. Vänd ner kyckling och smulad salladsost bland sötpotatisen när den är klar. Strö över chiliflakes. Krydda med salt och peppar efter smak. Servera med mangoyoghurt.

Tips! Det är alltid gott att blanda ner broccoli, blomkål, rödbetor eller vanlig potatis om inte sötpotatisen räcker till riktigt.

Näringsvärden per portion karamelliserad kycklingpytt med sötpotatis

Energi 1846.4 kJ / 441.3 kcal
Fett
varav mättat fett
8.8
4.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.5
18.6
6.8
Protein 35.1

Vad tycker du om karamelliserad kycklingpytt med sötpotatis?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.