Mustig färsgryta med grönsaker
2017-10-29 06:04:42

Mustig färsgryta vvdb.se
Mustig färsgryta med grönsaker

När jag vaknade i morse och tog ut Caesar på en sväng så var det bara 3 grader ute. Winter is coming som de säger i Game of Thrones. Men det är inte bara dåligt med såna dagar. För såna dagar är dagar man gärna njuter av något varmt och härligt - som till exempel en mustig färsgryta med grönsaker.

Grytor, soppor och stuvningar är höst- och vintermat, håller ni inte med? En liten nackdel med sådan mat är att den ofta tar lite längre tid att tillaga. Men just denna gryta lagas på ett kick. Detta recepts kolhydratdel består av bulgur, men man kan naturligtvis byta ut denna mot ris, pasta, matvete eller vad man nu må föredra. Men bulgur är gott och enkelt, så vi gör alltid som det står i receptet.

I många fall kan man ofta byta ut chilisås mot ketchup eller tomatpuré, men det är inte att rekommendera här. Chilisåsen skänker en viss sötma till maten och utan den sötman så känns det som att något är fel. Så fuska inte med chilisåsen.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Mustig färsgryta ingredienser/instruktioner

Mustig färsgryta: 400 g nötfärs (10%), 3 st schalottenlök, 10 g rapsolja, 0.5 st chilipeppar, 3 tsk paprikapulver, 2 krm cayennepeppar, 2 tsk torkad oregano, 40 g chilisås, 3 dl buljong, 300 g morot, 250 g broccoli, 200 g gul paprika, 3 dl bulgur

  1. Skala och hacka löken.
  2. Bryn färs och lök i olja. Tillsätt chili och kryddorna och låt det fräsa med.
  3. Häll på chilisås och vatten, låt det koka upp.
  4. Skala och dela morötterna i slantar, broccolin i mindre buketter. Blanda ner det i grytan och låt det sjuda ca 10 min.
  5. Blanda ner strimlad paprika. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka bulgur under tiden. Servera grytan med bulgur och sallad.

Tips! Se även varianten Mustig färsgryta med grönsaker för en nästan likadan gryta med något annorlunda ingredienser.

Näringsvärden per portion mustig färsgryta

Energi 2233.5 kJ / 533.8 kcal
Fett
varav mättat fett
15.3
5.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
63.2
18.6
8.9
Protein 31.1

Vad tycker du om mustig färsgryta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.