Kyckling i basilikasås med pasta
2017-11-13 06:30:54

Kyckling i basilikasås  vvdb.se
Kyckling i basilikasås med pasta

Vad gör man om man har lite kyckling i frysen, lite basilika i kryddskåpet, en stor tomat och en tetra matlagningsgrädde till övers i kylen? Jo, man gör naturligtvis en kyckling i basilikasås med pasta.

Denna rätt är barnsligt enkelt att göra och väldigt smakligt att njuta till middag.

Ärligt talat, kyckling är ju alltid gott, men den största fördelen med denna rätt är just hur snabb och enkel den är att tillreda. Lägg bara kycklingen i en ugnsform (egentligen ska den brynas i panna först, men jag förstår faktiskt inte varför - det leder bara till mer disk).

Receptet säger torkad basilika. Det går bra med andra örter också, om det kniper. Oregano, till exempel, fungerar utmärkt. (Både basilika och oregano passar ju toppen till tomat, ni vet.). När pastan var klar, pep ugnsklockan och sa att även kycklingen var klar. Resultatet kan ni se här!

Jag inser i skrivande stund att jag helt glömde att ha i vitöken! Katastrof! Eller inte, det gick ju bevisligen bra att äta. Jag får kompensera med två klyftor till nästa gång.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kyckling i basilikasås ingredienser/instruktioner

Kyckling i basilikasås med pasta: 600 g kycklingfilé, 10 g flytande margarin, 2 st tomat, 2 msk torkad basilika, 30 g dijonsenap, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 5 g vitlök, 250 g pasta, 1 förp haricots verts

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bryn kycklingfiléerna runt om i margarin.
  3. Skiva tomaterna tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Krydda med basilika.
  4. Rör ut dijonsenapen i matlagningsgrädden och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugn 20-25 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Koka haricots verts i lättsaltat vatten någon minut.
  7. Servera kycklingen med pasta och haricots verts.

Tips. Det går fint att lägga kycklingfiléerna direkt i en ugnsform, krydda dem, slå såsen över och toppa med tomater. Då blir tillagningstiden ca 25-30 min. Om du vill kan du strö över riven ost innan du sätter in gratängen i ugnen, kom dock ihåg att lägga till SmartPoints för osten

Näringsvärden per portion kyckling i basilikasås

Energi 1847.5 kJ / 441.6 kcal
Fett
varav mättat fett
8.6
2.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
49.9
4.4
3.7
Protein 38.3

Vad tycker du om kyckling i basilikasås ?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.