Makaronipudding med skinka och broccoli
2017-11-16 18:00:05

Makaronipudding vvdb.se
Makaronipudding med skinka och broccoli

Makaronipudding är gott. Det är dock så att makaroner i sig själva inte smakar så värst mycket. Och då måste man ha något smakrikt till. I de flesta makaronipuddingar är detta skinka eller bacon, och så även i denna.

Det är dock inte speciellt mycket skinka, och då puddingen i sedvanligt viktväktaranda drygas ut med grönsaker, i detta fall broccoli och purjolök, kan volymen av kolhydrater öka oproportionerligt mot mängden protein. Bristen på exakta värden gör också att puddingen en dag smakar mer och en annan dag mindre. Den skall innehålla "en bukett broccoli och en purjolök". Ja, jag fick tag i en purjolök som var grov som en slanggurka och närmare 70 cm lång. Det blev mycket purjolök det.

Detta leder också till att mängden vätska (lättmjölk och uppvispade ägg) inte alltid räcker till för att det ska bli en ordentligt pudding av det hela. Det blir pudding i botten och ugnskoktstekta makaroner och grönsaker överst. Man måste nog laga denna måltid ett antal gånger för att själv lära sig hur mycket det egentligen skall vara, för att det skall bli bra.

Men vet ni vad? Lite ketchup löser de allra flesta smakproblem!

Puddingen kan med fördel stå varmt ett bra tag efter den är klar i ugnen, så länge den inte bränns vid. Eftersom den är tillagad med lättmjölk blir det lätt lite rinnigt. Makaronipuddingen på bilden hade stått i över 90 minuter efter den var klar i ugnen, och ändå så var det lite rinnigt som synes.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Makaronipudding ingredienser/instruktioner

Makaronipudding: 250 g makaroner, 250 g purjolök, 250 g broccoli, 180 g strimlad skinka, 3 st ägg, 4 dl lättmjölk, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka makaroner nästan klara.
  3. Strimla purjolök och skär broccoli i mindre buketter, blanda med makaroner och skinka i en ugnssäker form.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över. Grädda makaronipuddingen ca 20-25 minuter, håll koll på den och lägg eventuellt över folie efter halva tiden.

Tips! Det är gott att knapersteka kalkonbacon och ha med i puddingen.

Näringsvärden per portion makaronipudding

Energi 1649.2 kJ / 394.2 kcal
Fett
varav mättat fett
7.2
2.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.5
8
4.8
Protein 27.5

Vad tycker du om makaronipudding?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.