Rotfruktssoppa med köttfärs och gräddfil
2017-11-25 14:09:38

Rotfruktssoppa med köttfärs vvdb.se
Rotfruktssoppa med köttfärs och gräddfil

Rotfruktssoppa med köttfärs - det är höst, snart vinter, och den ruggiga gråkalla dagen närmar sig sitt slut. Mörkret kommer tidigare och tidigare för var dag. Fy!

Men det finns en ljusglimt i allt det mörka, och det är inte Lucia eller Julafton. Nej, det är all god, mustig, kryddig soppa och alla grytor man kan laga och njuta av. Som denna, till exempel.

Den är både barnsligt enkel att tillreda och fantastiskt god att äta. Och håller man tillbaka på mängden vatten så blir den snarare en gryta än en soppa. Man gör som man vill, förstås! Vi gillar denna soppa riktigt mycket. I vår familj har vi alltid kallat den höstsoppa. Ni har säkert ätit en ungefär likadan soppa, men säkert under annat namn. Men oavsett om ni kallar den för Mormors Höstsoppa eller Goda Köttfärsgrytan så kokar allt ned till det samma slutresultat: en god, mättande och värmande måltid på bara minimalistiska 8 SmartPoints!

Låt dig väl smaka!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Rotfruktssoppa med köttfärs ingredienser/instruktioner

Rotfruktssoppa med köttfärs: 150 g gul lök, 10 g vitlök, 15 g rapsolja, 400 g nötfärs (10%), 300 g morot, 200 g palsternacka, 3 st potatis, 36 g tomatpuré, 400 g krossade tomater, 2 tärning köttbuljong, 1 l vatten, 2 tsk paprikapulver, 4 msk crème fraiche (8%)

  1. Skala och finhacka lök och vitlök, bryn glansig i olja i en gryta. Lägg i färsen och bryn den.
  2. Skala och skär morötter, palsternacka och potatis i bitar. Blanda ner det i grytan.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, vatten och paprikapulver. Låt soppan puttra i 20 minuter så att alla rotfrukter blir mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick fraiche.

Tips! Variera kryddningen på soppan med t ex oregano eller chili.

Näringsvärden per portion rotfruktssoppa med köttfärs

Energi 1760.8 kJ / 420.9 kcal
Fett
varav mättat fett
18.2
6.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
34.7
16.2
7.7
Protein 25.5

Vad tycker du om rotfruktssoppa med köttfärs?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.