Stekta nudlar med kyckling
2017-11-28 05:48:02

Stekta nudlar vvdb.se
Stekta nudlar med kyckling

Ja, detta inlägg är mest avsett att vara en uppdatering av ett tidigare inlägg. Den 19:e november skrev jag om Fried Rice Chicken (stekt ris på vanlig svenska). I detta recept kan man förstås byta ut själva riset mot nudlar för en härligt god variant av samma recept. Stekta nudlar är jättegott.

Stekta nudlar, kanske mer känt som chow mein (eller chǎomian), är en kinesisk maträtt som på många sätt är lik den thailändska rätten pad thai. Men det är olika maträtter, så det blir ett eget inlägg om pad thai i framtiden nån gång.

Du kan förstås också byta ut kycklingen mot strimlad fläskytterfilé eller lövbiff (eller varför inte lite av varje?). Ni får dock själva räkna på antalet SmartPoints i så fall, för jag har inte näringsdeklarationen på köttet i huvudet.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Stekta nudlar ingredienser/instruktioner

Stekta nudlar: 250 g äggnudlar, 1 st schalottenlök, 150 g morot, 100 g grön paprika, 600 g kycklingfilé, 30 g rapsolja, 10 g vitlök, 2 msk japansk soja, 0.5 dl sweet chili, 1 st ägg

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna i kylskåp.
  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morot i slantar. Strimla sockerärterna och kycklingen.
  3. Hetta upp oljan i en stor teflonpanna eller en wokpanna på hög värme. Lägg i lök, morot och kyckling. Stek ett par minuter och lägg sedan i sockerärter, pressad vitlök och nudlar. Stek några minuter på hög värme.
  4. Häll på soja och sweet chili och rör runt. Gör en grop i mitten av stekpannan och stek ägget i gropen. Rör runt och servera.

Tips! Tricket är att ha en riktigt het stekpanna. Tänk också på att låta ägget steka en stund innan du ”bryter” sönder och blandar in det med riset. Toppa med sambal oelek för extra hetta.

Näringsvärden per portion stekta nudlar

Energi 2101.2 kJ / 502.2 kcal
Fett
varav mättat fett
11.4
1.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
61.6
10.1
3.1
Protein 36.6

Vad tycker du om stekta nudlar?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.