Kyckling med fräsch potatissallad görs bäst med färskpotatis
2017-12-10 15:30:01

Kyckling med fräsch potatissallad vvdb.se
Kyckling med fräsch potatissallad görs bäst med färskpotatis

I går kväll lagade jag till typisk sommarmat, nämligen kyckling med fräsch potatissallad. Denna maträtt blir bäst med färskpotatis, men är man sugen på något somrigt så funkar det uppenbarligen med helt vanlig gammal potatis också.

Det allra bästa med hela det här receptet är den fantastiska marinad man gör till kycklingen. Den kan med fördel användas till både kött och fågel, ja kanske till och med till lax om du nu skulle vilja grilla sådan. Ja, marinaden var så god att jag nästan kunde ha ätit upp den med sked och struntat i att marinera kycklingen! Den går fort att göra också.

Har du färskpotatis är det bara att skölja den ren. Kör du med vanlig potatis så är det bäst att skala den. Som ni ser på bilden så saknas både ruccola och sockerärter, och det är för att jag hatar ruccola och sockerärter! Däremot så gillar jag tomat och gurka, så det fick bli så istället.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kyckling med fräsch potatissallad ingredienser/instruktioner

Kyckling & potatissallad : 1000 g potatis, 600 g kycklingfilé, 0.5 st citron, saft och zest, 2 tsk olivolja, 2 tsk vatten, 1.5 tsk honungsdijonsenap, 1 st salt & svartpeppar, 1 påse ruccola, 125 g körsbärstomater, 0.5 förp sockerärter

Marinad: 2 msk tomatpuré, 1 msk japansk soja, 1 msk balsamvinäger, 2 tsk malen ingefära, 1 tsk socker, 1 nypa salt

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten.
  3. Blanda samman marinaden.
  4. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och ställ in i ugn ca 20 minuter eller lägg på grillen.
  5. Häll av vattnet från potatisen och låt svalna något.
  6. Blanda citronsaft och zest med olivolja, vatten och honungsdijon. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll dressingen över potatisen och blanda med ruccola, tomater och sockerärter. Servera till kycklingen.

Tips! Om potatisen är lite större, dela dem gärna i mindre bitar redan innan du kokar dem, så blir de klara lite fortare.

Näringsvärden per portion

Energi 1667.8 kJ / 398.6 kcal
Fett
varav mättat fett
5.4
1.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
48
8.1
6.4
Protein 35

Vad tycker du om kyckling med fräsch potatissallad?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.