Köttgryta med ris och broccoli
2017-12-28 12:00:31

Köttgryta med ris vvdb.se
Köttgryta med ris och broccoli

Uschligt väder med snö och blåst, kyla och slask... Inte riktigt min grej. Jag är en sommarmänniska och det här med vinter kittlar inte mitt intresse för fem öre. Köttgryta med ris kittlar inte så mycket heller. Tyvärr.

Det enda positiva med skitvädret.. hoppsan, skidvädret menade jag förstås, är alla soppor och grytor man kan göra och njuta av. Men denna köttgryta med ris och broccoli lämnar lite att önska. Njutningen var så där... Det var inget direkt fel på maten, men den var inte heller speciellt über-smaskig heller. Inget franskt långkok à la boeuf bourguignone direkt.

Den största fördelen med grytan var helt enkelt att den var väldigt enkel att göra. Det känns dock som att ursprungskocken drabbats av idétorka när hen kokade ihop detta recept. Det smakar inte speciellt mycket, förutom dragon. Skinksteksbitarna simmar omkring i en herrans massa brunsås med smak av dragon, vilket i och för sig är ganska gott, men det saknas något... något som inte ens min favoritgrönsak broccoli kan rädda. Denna rätt skulle behöva något med lite sting i, men jag vet inte riktigt vad. Men ja, jag ger ändå rätten ett medelbetyg för den var så väldigt enkel att göra och den var ju, när allt ställs på sin spets, inte äcklig. Och livet är ju inte alltid en fest, eller hur? Det måste få finnas medelmåttiga vardagar också.

I ursprungsreceptet står det att man kan strö delade vindruvor över och jag bara... nej, tack! Men ni kan ju göra det om ni känner för det.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Köttgryta med ris ingredienser/instruktioner

Köttgryta med ris: 250 g ris, 600 g skinka i bit, 2 msk kinesisk soja, 4 dl vatten, 1 tärning köttbuljong, 72 g tomatpuré, 150 g gul lök, 1.5 tsk torkad dragon, 1 dl matlagningsgrädde (4%), 1 dl minifraiche (5%), 250 g broccoli

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär köttet i bitar och blanda det med soja i en skål.
  3. Koka upp vatten och buljongtärning med tomatpuré. Lägg i köttet och rör om. Låt det koka sakta ca 20 minuter.
  4. Skala och strimla löken. Tillsätt lök och dragon i köttgrytan och häll i matlagningsgrädde och fraiche. Låt koka ytterligare ca 20 minuter.
  5. Dela broccoli i mindre buketter och låt koka med i grytan sista 5 minuterna.
  6. Servera köttgrytan med ris.

Tips! Strö över halverade vindruvor vid servering.

Näringsvärden per portion köttgryta med ris

Energi 1942.2 kJ / 464.2 kcal
Fett
varav mättat fett
6.5
2.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
59.1
5.8
3.7
Protein 39.2

Vad tycker du om köttgryta med ris?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.