Kryddstark bönchili med ostquesadillas
2018-01-03 12:00:18

Bönchili med ostquesadillas vvdb.se
Kryddstark bönchili med ostquesadillas

Låt min får presentera denna vegetariska, kryddstarka bönchili med ostquesadillas.

Blir ni inte också trötta på all fet (god) julmat och trerätters på nyårsafton ungefär så här dags på året? Jag älskar jul- och festmat, men nu så här efter vinterns långhelg börjar min mage säga ifrån lite grand. Då känns det bra, både för kropp och själ att köra på med något helt annorlunda.

När jag valde ut veckans recept så insåg jag inte att jag råkade välja två vegetariska alternativ - vi brukar för det mesta försöka få med, i alla fall ett, så nu blev det dubbelt upp. Det bästa med detta recept är att det är både enkelt och snabbt att fixa i ordning. Det enda som tar lite tid är finhackandet av morötterna, och man behöver ju egentligen inte hacka mindre bitar än man själv har lust med. Fördel nummer två är att man kan slänga ner övriga grönsaker man kanske har i kylen. Skulle man sitta med en halv spansk peppar kvar sedan tidigare, eller kanske en extra lök, så går det bra att mosa ner i grytan. Kryddblandningen kan man dessutom förbereda i förväg, så den är klar när det väl är dags att laga maten.

Det är även väldigt gott att lägga ner några cashew- eller jordnötter i chilin. Detta ger förstås mer SmartPoints, så glöm inte notera detta om du skulle vara en hängiven ViktVäktare!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Bönchili med ostquesadillas ingredienser/instruktioner

Bönchili med ostquesadillas: 4 st medelstora tortillabröd, 75 g riven ost (24%), 150 g rödlök, 200 g morot, 7 g olivolja, 5 g vitlök, 400 g krossade tomater, 3 dl vatten, 1.5 tärning grönsaksbuljong, 200 g röd paprika, 1 burk majs, 2 tsk spiskummin, 1 tsk chilipulver, 1.5 tsk rökt paprikapulver, 2 förp svarta bönor, 1 st salt & peppar

  1. Hacka lök och skär morötter fint. Fräs lök i olja i en gryta. Pressa i vitlök och lägg ner morötter i grytan.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra ett par minuter så att grönsakerna mjuknar lite.
  3. Skär paprika i bitar och blanda ner. Häll i avrunna majskorn, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och avrunna och sköljda svarta bönor. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö riven ost på två av tortillabröden och lägg på de andra två som lock. Stek dem i en torr stekpanna tills osten smält. Vänd och stek på andra sidan. Skär i bitar och servera till bönchilin.

Tips. Smaka av med mer av kryddorna så att grytan får det sting som önskas! Toppa bönchilin med matlagningsyoghurt.

Näringsvärden per portion bönchili med ostquesadillas

Energi 1786.9 kJ / 427.1 kcal
Fett
varav mättat fett
11.2
4.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
54.2
13.1
13.6
Protein 20.1

Vad tycker du om bönchili med ostquesadillas?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.