Ugnspannkaka med rotfrukter har potential
2018-01-09 13:10:50

Ugnspannkaka med rotfrukter vvdb.se
Ugnspannkaka med rotfrukter har potential

Jag hade stora förhoppningar med denna ugnspannkaka med rotfrukter, men de föll ganska platt när jag väl tog första tuggan. Men jag avskriver den inte helt, för den har potential.

Detta är praktiskt taget en vanlig ugns-/fläskpannkaka men med rivna och stekta rotfrukter istället för kött. Och den saknar, förutom en liten mängd salt, helt kryddning och det är här det stora problemet visar sig... den smakar praktiskt taget inget alls!

Jag ger ändå detta recept ett medelbetyg för pannkakan har som sagt potential och den var dessutom väldigt lätt att tillaga. Med förhållandevis enkla medel kan den med största sannolikhet bli så mycket bättre. En tanke både jag och min kära fru hade var att med lite finhackad gul lök i, och en klick gräddfil, skulle det i princip bli en helt annan maträtt - och mycket god, dessutom. Självfallet skulle man alternativt bara helt sonika ha i lite knaperstekt sidfläsk eller bacon, så skulle det bli hur gott som helst.

Men igår, när vi åt denna pannkaka för första gången, tillagad utan utsvävningar eller äventyrliga påhitt, så krävdes det en matsked ketchup för att det skulle smaka något alls.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Ugnspannkaka med rotfrukter ingredienser/instruktioner

Ugnspannkaka med rotfrukter: 500 g potatis, 200 g morot, 100 g palsternacka, 250 g grönkål, 10 g flytande margarin, 6 dl lättmjölk, 180 g vetemjöl, 3 st ägg, 0.5 tsk salt

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka. Repa och hacka grönkålen. Fräs alltsammans i margarin ca 8-10 minuter.
  3. Under tiden vispar du ihop mjölk och mjöl, lite i taget och knäcker i ett ägg i taget och vispar till en slät smet. Rör till sist ner saltet.
  4. Lägg över rotfrukter och grönkål i en ugnssäker form. Häll över smeten och grädda i ugn ca 20-30 minuter eller tills den fått fin färg.

Tips. Krydda med något, annars smakar det inget! Ha ner fetaost och oliver... Lägg ner halverade körsbärstomater och stekt bacon... Botanisera i kryddskåpet... Ni behöver något som sätter fart på smaken!

Näringsvärden per portion ugnspannkaka med rotfrukter

Energi 1832.5 kJ / 438 kcal
Fett
varav mättat fett
8.4
1.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
66.1
11.3
8.2
Protein 20.1

Vad tycker du om ugnspannkaka med rotfrukter?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.