Halloumilåda i ugn - en portion räcker inte
2018-01-12 09:01:12

Halloumilåda i ugn vvdb.se
Halloumilåda i ugn - en portion räcker inte

Okej, här kommer tre tillkännagivanden. För det första: halloumilåda i ugn är mirakulöst gott. För det andra: en portion räcker inte!

För det tredje: jag är inte ViktVäktare, så jag vet inte hur jag ska beräkna hur många SmartPoints jag ska äta om dagen, för att på ett korrekt och riktigt sätt skall kunna korrigera "små portioner". Hade jag varit det, så hade jag kunnat räkna ut vad mer jag skulle kunna äta, utan att spräcka några gränser. Men nu är jag inte det, och det är som det är. Nu äter ju jag precis så mycket av vad helst jag vill, så det spelar ingen större roll, egentligen, men ändå...

Ja, som sagt, denna mat var så god att jag åt den stående vid spisen, strax efter jag tagit bilden - jag kom alltså inte ens de två metrarna till köksbordet, utan ståkäkade maten precis där den stod på granithällen. Det säger en del! Första tuggan fyllde munnen med en ljuvlig smak och aromen från kryddorna, tomaterna, löken och osten for upp i bihålorna på ett underbart sätt. Vill du uppleva umami utan att äta någon form av kött, så ska du prova denna mat, det säger jag bara!

Servera på finporslinet och njut med ett glas vitt, eller power-gluffa i dig rubbet direkt ur ugnsformen - det står dig fritt att välja själv! Njut maten med en klick yoghurt.

Inser i skrivande stund att jag glömde ha på yoghurten! Aaarrrrrrrrgh!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Halloumilåda i ugn ingredienser/instruktioner

Halloumilåda i ugn: 150 g rödlök, 5 g vitlök, 1 st zucchini, 200 g röd paprika, 10 g olivolja, 2 tsk torkad basilika, 2 tsk torkad oregano, 0.25 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 förp linser, 250 g körsbärstomat, 200 g halloumi, 5 g olivolja, 2 dl matyoghurt (8%)

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en påse. Skär zucchini och paprika i bitar och lägg ner i påsen. Häll i olja, basilika, oregano, salt och peppar och blanda runt. Lägg över grönsakerna i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Ta ut formen och blanda avrunna linser med grönsakerna och lägg på tomater, ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
  4. Skär halloumi i skivor och stek i olja. Lägg det i ugnsformen och servera med en klick matlagningsyoghurt.

Tips. Snåla inte med kryddorna och det är gott att ringla lite balsamvinäger över vid servering.

Näringsvärden per portion halloumilåda i ugn

Energi 1354.9 kJ / 323.8 kcal
Fett
varav mättat fett
19.2
10.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
19.9
10.1
5.7
Protein 16.9

Vad tycker du om halloumilåda i ugn?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.