Pasta med köttfärssås är en god klassiker
2018-01-18 08:00:01

Pasta med köttfärssås vvdb.se
Pasta med köttfärssås är en god klassiker

De flesta gillar väl pasta med köttfärssås antar jag. Och precis som när de gäller "farmors köttbullar", så har de flesta sitt eget recept, mer eller mindre taget direkt ifrån kokboken och sedan tweakat, ändrat eller modifierat efter egna behag och smak.

Här är ViktVäktarnas enkla och trevliga variant av denna klassiska maträtt. Den är anpassningsbar, men är i sitt grundutförande mild och passar alla. Jag brukar ibland ha i lite mer vatten, en liten skvätt lättmjölk och en gnutta redning för att "såsa till" den lite. Viktväktarna har ett flertal olika köttfärssåser i sin arsenal, men detta är den vi oftast lagar till där hemma.

Jag föreslår någon form av makaroner (fjärilar, skruvar eller snäckor) eftersom såsen inte är speciellt "kladdig" och gärna trillar av när man använder spaghetti. Det var dock min fru som lagade maten igår, och hon föredrar spaghetti, så det förklarar bilden. Gillar du hetta, är detta en maträtt där det lämpar sig väl att fläska på med mycket peppar och/eller chili.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta med köttfärssås ingredienser/instruktioner

Pasta med köttfärssås: 150 g gul lök, 5 g vitlök, 250 g morot, 400 g nötfärs (10%), 400 g krossade tomater, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad basilika, 250 g pasta, 1 st salt & peppar

  1. Hacka lök och vitlök. Skala och riv 1-2 morötter.
  2. Hetta upp en fettsnål stekpanna, bryn färs, vitlök, lök och riven morot. Salta och peppra. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Låt koka sakta i ca 15 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  4. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar och eventuellt mer kryddor.
  5. Servera pasta och köttfärssåsen med råa morötter.

Tips! Om någon i familjen önskar en större portion, koka lite mer pasta.

Näringsvärden per portion pasta med köttfärssås

Energi 1935.6 kJ / 462.6 kcal
Fett
varav mättat fett
13
5.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
54.4
10.8
5.1
Protein 29.8

Vad tycker du om pasta med köttfärssås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.