ViktVäktarna Flex kräver disciplin!
2018-01-18 22:18:44

ViktVäktarna Flex vvdb.se
ViktVäktarna Flex kräver disciplin!

Jag fick nyligen veta att ViktVäktarna har börjat med något nytt - något de själva kallar ViktVäktarna Flex. Detta nya tänk baseras fortfarande på SmartPoints (vilka i sin tur baseras på en formel där man tar hänsyn till kalorier, socker, mättat fett och protein).

I SmartPoints-systemet har de flesta grönsaker och frukter länge räknats som noll (0) poäng. Det är rätt smart, för nästan alla grönsaker och den mesta frukt innehåller väldigt få kalorier, (och således väldigt lite, om något alls, mättat fett). Det viktiga är att man inte försöker "utnyttja systemet", och det är nog ingen som gjort heller, för det är väldigt svårt att få i sig för mycket energi genom att överkonsumera brysselkål, broccoli och äpplen.

Men nu utökas NollPointslistan, till att innehålla "kyckling, kalkon, ägg, fisk och skaldjur, baljväxter, quorn, tofu, lättfil, naturell lättyoghurt och sojayoghurt".

Detta skall förenkla vardagen för den som lagar maten. Men det blev också plötsligt galet mycket viktigare att hålla på disciplinen. Jag förstår tänket. Ägg innehåller massor med protein, inget socker och till största delen nyttigt fett. Det samma gäller för kyckling och fisk (speciellt fet fisk, som till exempel lax). Dvs, en hel del mat som anses vara "nyttig" är numera nollpoängare. Men innebär det att jag kan omg-power-vräk-frossa i lax och ägg? Nej, det kan du inte, för hur man än vrider och vänder på saken så gäller denna universella sanning: tankar du kroppen med mer energi än du gör av med, blir överskottet oundvikligen skickat till kroppens energidepåer - dvs, kroppens fettlager. Smäller du i dig två kilo lax och 17 ägg om dagen, och nöjt klappar dig på magen och säger "Noll poäng, så smal jag kommer bli", så kan jag upplysa dig om att du just tagit en stor skit i det renommerade blå skåpet.

Så tänk på att den nya NollPoint-maten inte är noll poäng för att du skall kunna stoppa i dig hur mycket som helst, utan bara för att du skall slippa stå med vågen och väga upp exakt 500 gram lax när du skall göra din laxgryta. Blir det 550 gram eller kanske till och med 600 gram, så gör det inget.

Men som sagt... om du själv äter 12 kokta ägg till frukost i tron att det är 0 poäng... Zero Points? I think not!

Kommentarer

2019-03-27 11:27:50 Annelie Ericsson kommenterade:

letar recept till flex

2019-03-30 08:31:29 VVDb.se svarade:

Jag får mina recept ifrån City Gross. Jag hade deras matkasse ifrån ViktVäktarna i ett par års tid och alla recept de har på nätet nu är SmartPoints Flex-recept. WW ViktVäktarnas klassiska matkasse

Vad tycker du om viktväktarna flex?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.