Asiatisk tofuwok behöver hjälp
2018-01-24 10:10:50

Asiatisk tofuwok vvdb.se
Asiatisk tofuwok behöver hjälp

Då var vi här igen då... här med ett recept som behöver lite hjälp på traven för att bli bra. Asiatisk tofuwok heter receptet och i sitt originalutförande är den inte mycket att hurra för.

Precis som några tidigare recept så är inte den asiatiska tofuwoken äcklig... nej, inte alls. Men den smakar typ inget. Jag följer receptet väldigt noga men ändå så går det mer eller mindre åt pipsvängen. I och för sig så kan ju receptens kryddning vara svenssonanpassad, och är man vegetarian så kanske man är medveten om att tofu i sig inte smakar ett jota... det är mer smak i ett av grundskolans rosa radergummin. Men ändå...

Nåja, slut på gnället nu. Som jag skriver i bildtexten så behöver receptet lite hjälp, och denna hjälp stavas sweet chili. Och det behövs inte heller speciellt mycket sådan. En matsked per portion räcker. Det ger säkert lite mer SmartPoints till maten, men hellre mat som smakar gott (något alls) än att jaga den där stackars sketna poängen. Ett annat sätt att få mer smak på det hela skulle kunna komma ifrån användandet av en helt vanlig gul lök. En halv sådan, istället för den små fjuttiga vårlökarna, så skulle det smaka toppen.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Asiatisk tofuwok ingredienser/instruktioner

Asiatisk tofuwok: 250 g tofu, 1 msk riven ingefära, 1 st lime, 5 g vitlök, 0.5 tsk paprikapulver, 18 g tomatpuré, 1 tsk curry, 300 g savoykål, 200 g röd paprika, 3 st salladslök, 50 g cashewnötter, 250 g äggnudlar, 15 g olivolja, 1 st salt & peppar

  1. Låt tofun rinna av och dela den sedan i kuber.
  2. Riv ingefära och pressa lime. Blanda limesaft med ingefära, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré och curry. Låt tofun marinera i det ca 10 minuter.
  3. Strimla savoykål och paprika. Skiva salladslöken. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna ett par minuter.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs tofun ca 3 minuter. Tillsätt savoykål, paprika och salladslök och låt det steka med ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda i cashewnötterna.
  6. Servera tofuwoken med nudlar.

Tips! Önskas lite färg på woken, ta lite kinesisk soja i marinaden.

Näringsvärden per portion asiatisk tofuwok

Energi 1850.8 kJ / 442.4 kcal
Fett
varav mättat fett
14.9
2.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55.1
7
6.5
Protein 19.6

Vad tycker du om asiatisk tofuwok?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.