Korv- och grönsakspanna blir en rolig överraskning
2018-01-27 13:15:03

Korv- och grönsakspanna vvdb.se
Korv- och grönsakspanna blir en rolig överraskning

Mat som man tror på, och hoppas ska bli riktigt bra, blir ibland mindre lyckad. Och mat man inte har så stora förhoppningar inför blir ibland riktigt, riktigt lyckade. Ungefär som denna korv- och grönsakspanna.

Jag trodde verkligen inte att den skulle vara så mycket att hänga i julgranen (ja, jag saknar redan julafton) men ska jag vara helt ärlig, skulle jag kunna ha satt den i topp, och petat ner stjärnan ett par grenar.

I grund och botten är det bara grönsaker och fettsnål korv som brynts i currysmör och sedan fått koka/ångas i köttbuljong och mango chutney. Till detta serveras bulgur. Det låter inte så värst häftigt, eller hur? Men det var faktiskt riktigt smarrigt.

Enligt receptets "tips" så kan man, förutom de listade ingredienserna, slänga ner vilka andra grönsaker som helst, så man slipper få saker som blir dåliga i kylen. Grönsaker är ju som bekant 0 SmartPoints, så det är bara att häva ner. Så jag körde ner hela courgetten istället för halva, och plöjde dessutom ner en hel del strimlad savojkål som blivit över.

Är det savojkål i? frågade frugan misstänksamt. Jaaa... svarade jag försiktigt, osäker på vad som komma skulle. Aha! Gott! Bra att den kom till nytta! sa hon. Jag kunde pusta ut. När frugan och jag är överens om att något är riktigt gott, då vet man att det är riktigt gott.

Vi körde med Mango Chutney Spicy Bengal, så det blev rätt bra hetta i maten.

Courgette är ett mindre vanligt, men likväl förekommande, namn på squash/zucchini och jag använder det här för att jag nyss lärde det mig själv.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Korv- och grönsakspanna ingredienser/instruktioner

Korv- och grönsakspanna: 2 dl bulgur, 500 g VV middagskorv, 125 g purjolök, 0.5 st zucchini, 200 g morot, 1 st äpple, 1 tsk curry, 10 g flytande margarin, 4 dl vatten, 1 tärning köttbuljong, 40 g mango chutney, 1 st salt & peppar

  1. Tillaga bulgur enligt förpackningen.
  2. Strimla korv och purjolök. Skär zucchini, morot och äpple i bitar.
  3. Fräs curry i margarin, tillsätt grönsaker, äpple och korv. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning och mango chutney, låt småkoka ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera korv och grönsaker med bulgur.

Tips. Ös på med mer grönsaker om du har några som ligger och håller på att bli gamla.

Näringsvärden per portion korv- och grönsakspanna

Energi 1782.9 kJ / 426.1 kcal
Fett
varav mättat fett
14.4
5.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.1
15.4
7.7
Protein 19

Vad tycker du om korv- och grönsakspanna?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.